Atatürk köşkü ne zaman açılacak?

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Ahmet Kaya’nın Atatürk köşkü ile ilgili yaptığı açıklamalara Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nden cevap geldi.Yapılan açıklamada Atatürk Köşkü’nün restorasyon çalışmasıyla ilgili olarak CHP Ortahisar İlçe Başkanı Ahmet Kaya’nın re

Atatürk köşkü ne zaman açılacak?

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Ahmet Kaya’nın Atatürk köşkü ile ilgili yaptığı açıklamalara Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nden cevap geldi.

Yapılan açıklamada Atatürk Köşkü’nün restorasyon çalışmasıyla ilgili olarak CHP Ortahisar İlçe Başkanı Ahmet Kaya’nın restorasyon çalışmalarının geciktiği yönündeki açıklamalarının gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, Köşk’te gerçekleştirilmekte olan restorasyon çalışmalarının, ihale şartnamesindeki bitirilme tarihi henüz gelmemiştir” denildi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Atatürk Köşkü’nün restorasyonu için 03.09.2013 tarihinde ihale düzenlenmiş, yapılan ihale sonucunda işi yerine getirmeye hak kazanan firma ile 21.10.2013 tarihinde sözleşme imzalanmış ve bu sözleşmede restorasyonun tamamlanma tarihi, 23.07.2014 olarak imza altına alınmıştır. Buradan anlaşılacağı üzere Atatürk Köşkü’nün restorasyon işinin bitirilme tarihi henüz gelmemiştir. 

Ancak buna rağmen bugün internet medyasında CHP Ortahisar İlçe Başkanı Ahmet Kaya’nın tarihi köşk ile ilgili talihsiz açıklamaları yer almıştır. İlçe Başkanı Kaya, işin süresi dolmasına rağmen restorasyonun bitirilmediğini iddia etmiştir. Ayrıca restorasyonun, köşkün Atatürk adını taşıdığı için tamamlanmadığı şeklinde, akıl ve mantıkla izah edilemeyecek ifadeler kullanmıştır. Bunlarla da yetinmemiş, Atatürk Köşk’ünde yapılan çalışmaların basit boya badana işleri olduğunu iddia etmiştir. 

İlçe Başkanının iddiasının aksine işin teslim tarihi henüz gelmemiştir. Atatürk Köşkü’nde A’dan Z’ye restorasyon çalışması yapılmaktadır. Köşk, tarafımızdan taşıdığı isme layık hale getirilmektedir. Çalışmalar tamamlandığında yeniden yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açılacaktır.” 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel