Atasu Barajı'ndan müjdeli haber!

Trabzon Belediyesi ile çevre belediyelerinin 50 yıl süreyle su ihtiyacını karşılayacak olan Atasu Barajı'nda 28 Aralık 2010 tarihinde başlayan su tutma işlemininden sonra geçen süreçte barajın su seviyesi hızla bir şekilde yükseliyor.35 milyon metreküp su

Atasu Barajı'ndan müjdeli haber!

Trabzon Belediyesi ile çevre belediyelerinin 50 yıl süreyle su ihtiyacını karşılayacak olan Atasu Barajı'nda 28 Aralık 2010 tarihinde başlayan su tutma işlemininden sonra geçen süreçte barajın su seviyesi hızla bir şekilde yükseliyor.

35 milyon metreküp su tutma kapasitesi olan Atasu barajında şimdiye kadar 16 milyon metreküp su tutuldu. 2011 yılının Mayıs ayı ortalarına kadar barajda 35 milyon metreküp su tutulması planlanıyor. Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Haziran ayından itibaren Trabzon halkının Atasu Barajı'ndan gelecek olan suyu içmeye başlayacağını söyledi.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Trabzon'un 50 yıllık su ihtiyacının bu projeyle karşılanacağını ifade ederek; "Barajın belirlenen programdan önce hizmet vermesini sağlamak amacıyla yaptığımız girişimler sonucu 2009 yılında bütçeye 20 milyon TL ek ödenek koydurduk. 2010 yılında ise 35 milyon TL ödenek ayrılan Atasu Barajı planlanan tarihten önce tamamlandı. 28 Aralık 2010 tarihinde düzenlenen su tutma törenini ardından kapakları kapatılan barajda su seviyesi hızlı bir şekilde yükseliyor. 35 milyon metreküp su tutma kapasitesi olan Atasu barajında şimdiye kadar 16 milyon metreküp su tutuldu. 2011 yılının haziran ayından itibaren Trabzon halkı Atasu Barajı’ndan su içmeye başlayacak. Barajı'nın bitirilmesindeki katkılarından ötürü Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a Trabzon halkı adına şükranlarımızı sunuyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel