Atalay: 'Yük olmaya değil almaya geldik'

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, BİK Batman şubesinde kentin yerel gazete sahipleriyle bir araya geldi. Atalay gazetecilere yaptığı konuşmada, “Basın İlan Kurumu'nun amacı her zaman basın mensuplarına destek olmaktır” dedi ve ekledi, “Yük olm

Atalay: 'Yük olmaya değil almaya geldik'

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, BİK Batman şubesinde kentin yerel gazete sahipleriyle bir araya geldi. Atalay gazetecilere yaptığı konuşmada, “Basın İlan Kurumu'nun amacı her zaman basın mensuplarına destek olmaktır” dedi ve ekledi, “Yük olmaya değil, almaya geldik.”

Diyarbakır’da düzenlenen ödül töreni nedeniyle bölgeye gelen Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Basın İlan Kurumu Batman Şubesini ziyaret etti.
 
Atalay’ı BİK Batman Şube Müdürü Mehmet Gönenç, BİK memuru Hasan Kutay ve Batman’da günlük yayım yapan gazetede sahipleri karşıladı.
 
Samimi bir ortamda gerçekleşen toplantıda konuşan Gazetede sahipleri, Atalay’a Sakarya’da meydana gelen silahlı saldırıda hayatını kaybeden ve yaralanan BİK personelleri için son derece üzgün olduklarını dile getirdiler.
 
GÜÇLÜ BİR MEDYA OLUŞMASINI İSTİYORUZ
Yerel gazete sahiplerinin sorunlarını ve şikayetlerini dinleyen Atalay, kurum olarak yerel gazetelerin düzenli hale gelmesi, daha iyi şartlarda çalışılması, çalışanların daha iyi maaş alması, tirajların yükselmesi, daha fazla reklam alınması ve daha çok gazeteci çalıştırılması için var olduklarını söyledi. 
 
Atalay, yaptığı konuşmada, görevlerinin basın kuruluşlarının sorunlarını çözmek olduğunu ifade ederek, ”Güçlü bir medya oluşmasını istiyoruz. Özgürlükçü, inandığını yazabilen bir medyanın oluşmasını istiyoruz”' dedi.
 
AİLEDEN GAZETECİYMİŞ GİBİ GÖSTERENLERİN ÖNÜNÜ KESECEĞİZ
Aile yakınları gazeteciymiş gibi asgari kadroda gösterenler için yoğun çalışma yaptıklarını belirten Atalay, şöyle konuştu: "Biz bir aileden dışarıda iletişim fakültesi mezunları boşta gezerken hiçbir özelliği olmayan eşini çocuğunu asgari kadrodan göstermeyi kabul etmiyoruz.
 
Baba mesleği olabilir belki, bir genç yapabilir ona saygı duyuyoruz. Ama aileden asgari kadroyu göstermemeleri için çalışma yapıyoruz. Aileden gelen gazetecilik yapan oğlu muhabir çalışıyor, kızı yazı işleri müdiresi tamam kabul. Bu tür çalışmalara itiraz yok. Asgari kadroda oldukları halde işinin başında olmayan gazetelerin ilan hakkı düşecek.”
 
Konuşmasının sonunda Batman’daki gazeteler hakkında olumlu sözler duyduğunu dile getiren Atalay, “Şantaj gazeteciliğin, yalan haberciliğin olmayışı çok güzel. Gazetecilik anlamında Batman çok sayıda ilimizin önüne geçti.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel