Asma köprü üzerinde iftar yaptılar

Rize'nin Çayeli ilçesi Belde halkı, Madenli deresi üzerinde 105 metre uzunluğundaki tarihi asma köprüde iftar geleneğinin bu yıl altıncısını düzenledi. İftar vakti yaklaşınca köprünün üzeri ile çevreye masa ve sandalyeler konuldu, yemekler getirildi. Yakl

Asma köprü üzerinde iftar yaptılar
Rize'nin Çayeli ilçesi Belde halkı, Madenli deresi üzerinde 105 metre uzunluğundaki tarihi asma köprüde iftar geleneğinin bu yıl altıncısını düzenledi.
 
İftar vakti yaklaşınca köprünün üzeri ile çevreye masa ve sandalyeler konuldu, yemekler getirildi. Yaklaşık 600 kişinin katıldığı iftarda, 200 kişi köprü üzerinde iftarını açtı. Vatandaşlar, asma köprünün sallanması nedeniyle zaman zaman zor anlar yaşadı. 
 
Madenli Belde Belediye Başkanı Mustafa Tüylüoğlu, asma köprüde iftarın farklı bir etkinlik olduğunu belirterek, ''Dayanışma içerisinde altı senedir devam ediyoruz. Belediye olarak asma köprünün ışıklandırmasını sağlıyoruz. Derenin üzerinde çok güzel bir iftar programı gerçekleşiyor. Geleneksel olarak bunu sürdürmek istiyoruz. İftara İstanbul'dan, Ankara'dan katılanlar oluyor. Asma köprü olduğu için üzerine fazla kişi alamıyoruz, halatlarda kopma olabilir, sorun yaşansın istemiyoruz" dedi.
 
Yemeğe katılanlardan Adem İmdat Kesici ise asma köprü üzerinde iftar yapmanın çok güzel bir duygu olduğunu belirterek, ''Herkesin buraya gelmesini tavsiye ederim. İl dışından iftar için gelen dostlarımız var. Gerçekten çok farklı bir kaynaşma ortamı oluştu'' diye konuştu.
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel