Askeri kışla arazisi üniversiteye devredildi

Rektör, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti.

Askeri kışla arazisi üniversiteye devredildi
Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, yaptığı açıklamada,Tuzcuzade Mahellesi'ndeki 4. Piyade Tugay Komutan Yardımcılığı Orgeneral Bedrettin Demirel Kışlası'nın, Maliye Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Bayburt Valiliği ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda Bayburt Üniversitesine devredildiğini belirtti.

Bayburt Üniversitesi'nin 2008 yılında eğitim öğretime başlamasıyla her geçen yıl kendisini yenileyerek büyüdüğünü ifade eden Coşkun, şunları kaydetti: "Bayburt Üniversitesi Baberti Külliyesi şehrin dışında kaldı. Aradaki askeri kışla, üniversitenin şehirle bütünleşmesi konusunda kopukluk oluşturdu ve mevcut askeri kışlanın şehir içinde kalması üzerine ilgili kurumlarla görüşmeler başladı. Bunun üzerine mevcut askeri kışlanın şehir dışında uygun bir yere taşınması ve kışla arazisinin de üniversiteye devredilmesi fikri doğdu. Böylece üniversite şehirden kopuk bir kampüse kapanıp kalmayacak, kendi büyüme ve gelişimiyle Bayburt'u ve Bayburt'taki sosyal yaşamı da olumlu yönde etkileyebilecekti."

Coşkun, Bayburt Üniversitesi'nin gelişimi adına alanın üniversiteye devrinin büyük önem arz ettiğini vurgulayarak, Bayburt Üniversitesinin gelişimi noktasında her zaman gösterdiği duyarlılık ve inisiyatif, üniversitenin 2023 vizyonu doğrultusundaki çalışmalara verdiği desteklerden ötürü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

Bayburt'a ve üniversiteye duyarlılığından ve verdiği destekten dolayı Maliye Bakanı Naci Ağbal'a da teşekkür eden Coşkun, "Sayın Bakanımız, üniversitemiz ile ilgili projelerimize her zaman destek vermektedir. Ayrıca bu süreçteki yardımlarından dolayı AK Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu'na, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler'e ve Ankara'daki Bayburtlu bürokratlarımıza, Valimize, Belediye Başakanımıza, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığına teşekkürlerimi sunuyorum." ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler