"Asılsız çağrılar zora sokuyor"

 Ünye İtfaiye Müdürü Fahri Yüksel, "Asılsız çağrılar yüzünden yangınlara zamanında ulaşıp müdahale etmekte zorlanıyoruz" dedi.Yüksel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ünye’de yangınlara hızlı müdahale etmek için yoğun çaba sarf eden itfaiye ekiplerinin,

"Asılsız çağrılar zora sokuyor"

 Ünye İtfaiye Müdürü Fahri Yüksel, "Asılsız çağrılar yüzünden yangınlara zamanında ulaşıp müdahale etmekte zorlanıyoruz" dedi.

Yüksel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ünye’de yangınlara hızlı müdahale etmek için yoğun çaba sarf eden itfaiye ekiplerinin, gelen asılsız çağrı ve meşgul edici ihbarlardan zorlandığını söyledi.

Ünye İtfaiye Teşkilatının Ordu’da ilçeler bazında hem fiziki hem personel ve ekipman bakımından çok iyi bir konumda olduğunu belirten Yüksel, "Eski şişeleme fabrikası yerinde hizmet veren itfaiye binamız, Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki yeni yerine taşındıktan sonra personelimiz daha rahat çalışıyor, eğitimimiz, aracımız, bakımımız daha iyi oldu. Yeni yerimiz konum olarak da hizmet verme anlamında da yerleşim alanına hakim bir yerde, olaylara kısa zamanda müdahale edebiliyoruz. Personel sayımız 25, araç sayısı 6, teşkilatımızın araca ve personele ihtiyacı yok” dedi.

Vatandaşları, itfaiye hattını gereksiz yere meşgul etmemeleri konusunda uyaran Yüksel, şunları kaydetti:

“Asılsız çağrılar yüzünden zor durumda kalıyor, işimizi yapamıyoruz. Hatta ortalama günde 2, ayda 60 asılsız çağrı ve meşgul edici ihbar alıyoruz. İhbar edilen yere araç çıkarıyoruz ama aracın gittiği yerde yangın yok, asılsız ihbar çıkıyor. Vatandaşlarımızı asılsız çağrı ve hattı meşgul etmeme konusunda uyarıyoruz. Lütfen duyarlı olun, gereksiz yere itfaiye hattını meşgul etmeyin. Asılsız çağrılar yüzünden yangınlara zamanında ulaşıp, müdahale etmekte zorlanıyoruz.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel