Artvinli vekil tabutla kürsüye çıktı

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, TBMM Genel Kurulu kürsüsüne üzerinde 'Yusufeli ve köyleri' yazan üstü yeşil altı beyaz renkli temsili tabut kutuyla geldi. Bayraktutan, "Bir kenti, bir ilçeyi canlı canlı suyun altına gömüyoruz. O nedenle bu tabut

Artvinli vekil tabutla kürsüye çıktı

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, TBMM Genel Kurulu kürsüsüne üzerinde 'Yusufeli ve köyleri' yazan üstü yeşil altı beyaz renkli temsili tabut kutuyla geldi. Bayraktutan, "Bir kenti, bir ilçeyi canlı canlı suyun altına gömüyoruz. O nedenle bu tabutu buraya getirdim"dedi. Ardından da temsili tabutu bakanlar sırasına bıraktı.

TBMM Genel Kurulu saat 14.00'da TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu yönetiminde açıldı. Gündem dışı söz alan CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, kürsüye üzerinde 'Yusufeli ve köyleri' yazan temsili tabutla geldi. Kutuyu kürsünün üzerine koyan Bayraktutan, "Yusufeli'ni canlı canlı toprağa gömüyoruz. Artvin'in en güzel ilçelerinden bir tanesi. Cezaevi yok, hırsızlık falan hiç yok. İçerisinden her düşünceden insan çıkar, sağcısı çıkar solcusu çıkar, bir tek vatan haini çıkmaz. Yusufeli ilçesi komple barajın altında kalıyor. Bir ilçe düşünün anılarıyla, evleriyle, köyleriyle, okullarıyla, mezarlarıyla sular altında kalıyor. Bir kenti, bir ilçeyi canlı canlı suyun altına gömüyoruz. O nedenle bu tabutu buraya getirdim" dedi. 
art-001.jpg
Ardından da Bayraktutan tabutu Genel Kurul'daki bakanlar sırasına bıraktı. O sırada Genel Kurul'da bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise görevli kavasa tabutu almasını istedi. Ardından da kavas tabutu sıradan kaldırdı.

Bayraktutan'ın konuşması üzerine Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu söz alarak kürsüye çıktı. Eroğlu, "Yusufeli'ne ülkenin en güzel ilçesini kurmak için büyük çalışma yaptık. Bir dolgu alanıyla genişletmek suretiyle muhteşem bir ilçe kuracağız. İmar planları bitti, her şeyi bitti. Yusufeli çiçek gibi ilçemiz olacak. Vatandaşı mağdur etmeyeceğiz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler