Artvinli Havva'dan iyi haber

Yolda yürürken otomobilin çarptığı Havva'dan sevindirici haber geldi.

Artvinli Havva'dan iyi haber

Artvin'in Borçka İlçesi'nde kaldırımda yürürken otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanan 25 yaşındaki Havva Yavuztürk, tedavi gördüğü Artvin Devlet Hastanesi'nde birkaç gün önce yoğun bakımdan çıktı. Sağlık durumu iyiye giden Havva Öztürk, kendisine çarpan alkollü sürücüden şikayetçi olacağını belirterek, "Başka canları yakmasınlar, benim çektiklerimi başkasına yaşatmasınlar" dedi.

Kaza, 14 Ağustos'ta saat 22.10 sıralarında, Artvin-Borçka karayolu Borçka Köprüsü üzerinde meydana geldi. 41 YK 452 plakalı otomobili ile hız yaptığı öne sürülen Hasret K., bir başka otomobili geçmeye çalıştığı sırada direksiyon kontrolünü yitirerek kaldırımda yürüyen Havva Yavuztürk'e çarptı. Ağır yaralanan ve tedavi altına alındığı Artvin Devlet Hastanesi'nde hasar gören akciğerleri nedeniyle solunum cihazına bağlanan Havva Yavuztürk, yaklaşık 10 gün Yoğun Bakım Ünitesi'nde kaldı.



Başka canlar yanmasın

Artık makineye bağlanmadan nefes alabilen ve sağlık durumu her geçen gün daha da iyileşen Havva Yavuztürk, yaşadıkları için çok üzgün ve kızgın olduğunu anlattı. Olayı tam olarak hatırlamadığını kaydeden genç kız, "İşten çıktım, arkadaşlarla birlikte eve gidiyordum. Kaldırımda yürüdüğümü, köprüden geçtiğimi hatırlıyorum. Eve gitmeye çalışıyordum. Ailem olay sonrasında çok ağrı çektiğimi anlatıyor ama ben hiçbir şey hatırlamıyorum" dedi. Şikayetçi olacağını dile getiren, insanların alkollü halde direksiyona geçmemesini isteyen Havva Yavuzürk, "Ders almalarını istiyorum. Başka canları yakmasınlar, benim çektiklerimi başkalarına yaşatmasınlar" dedi.



"Havva da biz de şikayetçiyiz"

Hastanede kardeşinin yanından ayrılmayan abisi Medet Yavuztürk de, çok kötü günler geçirdiklerini belirterek, "Çok şükür tehlikeli dönemi atlattık. Havva'nın yerinde başkaları da olabilirdi. Bu ve benzer olaylar yaşanmaması için sebep olanların cezalandırılmasını istiyoruz ve bu konuda da elimizden gelen her şeyi yapağız. Buna sebep olan trafik canavarı hala dışarıda ve tutuksuz yargılanıyor. Havva yoğun bakımdan çıktı ama ifadesi bile alınmadı. Havva da biz de şikayetçiyiz" diye konuştu.



Sürücünün serbest kalması tepki görmüştü

Kaza sonrasında 1.68 promil alkollü olduğu belirlenen ve Borçka Cumhuriyet Savcılığı tarafından tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edilen Hasret K.'nın adli kontrol şartı ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılması ilçede tepkilere neden oldu. 

Havva Yavuztürk'ün tedavisi sürerken ailesi, arkadaşları ve destek veren Borçka halkı, 22 Ağustos'ta belediye meydanında bir araya gelerek, alkollü sürücünün serbest bırakılmasını protesto etti. Yaklaşık 200 kişinin katıldığı eylemde, 'Havva için adalet istiyoruz' sloganları atıldı. 'Adaleti öldürdüler, Havva'yı yaşatacağız. İnadına adaleti sağlayacağız' yazılı pankartlar açıldı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler