Artvin'deki 7 genç kurtarıldı

Artvin'in Hopa ilçesine bağlı Balıklı köyünde balık avlamak amacıyla dağlık alana doğru yürüyen ancak hava kararınca kaybolan 7 genç, Türk Silahlı Kuvvetlerine ait helikopterle kurtarıldı.Hopa Kaymakamı Abdullah Akdaş, basına  yaptığı açıklamada, dün Balı

Artvin'deki 7 genç kurtarıldı

Artvin'in Hopa ilçesine bağlı Balıklı köyünde balık avlamak amacıyla dağlık alana doğru yürüyen ancak hava kararınca kaybolan 7 genç, Türk Silahlı Kuvvetlerine ait helikopterle kurtarıldı.

Hopa Kaymakamı Abdullah Akdaş, basına  yaptığı açıklamada, dün Balıklı köyünden 7 kişinin balık yakalamak için köyün dağlık kesimine gittiğini ve kaybolduğu bilgisinin kendilerine ulaştığını belirtti.

Bunun üzerine jandarma, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerini bölgeye gönderdiklerini, köy halkının da arama çalışmaları sırasında ekiplere rehberlik ettiğini anlatan Akdaş, gençlerin tarif ettiği yere gittiklerini ancak kayıp 7 kişiye ulaşamadıklarını söyledi.

Vali Necmettin Kalkan'ın talebi üzerine Malatya'dan askeri helikopter gönderildiğini ifade eden Akdaş, "Helikopter birkaç tur attı ancak sis ve yağış nedeniyle inemedi. Havanın açmasıyla şu an itibarıyla helikopter gençlerin bulunduğu yere inerek 7 kişiyi sağ salim kurtardı. Gençlerde herhangi bir sıkıntı yok, kontrol amacıyla Hopa Devlet Hastanesine gönderdik" dedi.

Gençlerin ailelerine geçmiş olsun dileklerini ileten Akdaş, "Bu tip konular insanlara örnek olmalı. Gençler teknik ekipmanları olmadan, bölgeyi tanımadan bu tür dağlara çıkmamalı" ifadelerini kullandı.

TEK ENDİŞE YABANİ HAYVANLARDI

Dağda geçirdikleri yaklaşık 24 saatlik maceranın ardından kurtarılan 7 kişiden Hasan Göktürk, "Zor bir kayaya tırmandık. İyi tırmanan arkadaşımız ipi çıkarıyordu sağlam bir yere bağladıktan sonra biz ipe tutunarak çıkıyorduk. Yukarı çıktıktan sonra aşağıya baktık ve uçurumu fark ettik. Ben kendi kendime 'buraya nasıl çıktık' diyerek hayret ettim. Sonra yağmur ve sis bastırınca kayanın tepesinde mahsur kaldık. Jandarma'dan yardım istedik. Yerimizi cep telefonu sinyali ile tespit ettiler. Jandarma helikopteri gelerek bizi aldı." dedi.

Göktürk, "Tek endişemiz yabani hayvanlardı. Etrafımız açık bir yerde kaldık. Ayı gelir mi diye endişelendik. Yanımıza ayıları korkutmak için torpil almıştık. Belli sürelerle torpil atarak ses çıkardık. Gece de nöbetleşe uyumaya çalıştık." diye konuştu.

Aykut Akyıldız ise "Dik bir kayaya tırmandık, sonra aşağıya doğru inemedik. Jandarma'dan yardım istedik ama bize ulaşamadılar. 24 saat sonra helikopter bizi aldı." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler