Artvin'de örtü yangınları !

Artvin'de iki ayrı noktada çıkan örtü yangınında yaklaşık 10 hektarlık alan zarar gördü.Merkeze bağlı Tütüncüler köyünde çalılık alanda, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangına Artvin Orman Bölge Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı ekipleri v

Artvin'de örtü yangınları !

Artvin'de iki ayrı noktada çıkan örtü yangınında yaklaşık 10 hektarlık alan zarar gördü.

Merkeze bağlı Tütüncüler köyünde çalılık alanda, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangına Artvin Orman Bölge Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ve köylüler müdahale etti. Alevler, ekipler ve köylülerin yoğun çalışması sonucu büyümeden söndürüldü.

Yangında yaklaşık 5 hektarlık alan zarar gördü.

Hopa ilçesine bağlı Hendek köyünün Cumhuriyet Mahallesi'nde bir vatandaşın çay bahçesindeki çay dalları ile kuru otları temizlemek için yaktığı ateşin, rüzgarın da etkisiyle çevreye sıçraması sonucu yangın çıktı.

Yangın Hopa, Arhavi, Kemalpaşa Belediyeleri, Arhavi Orman İşletme Şefliği, Park Denizcilik Hopa PORT Liman İşletmesi İtfaiyesi ile jandarma ekipleri ve vatandaşlarca söndürüldü. Yangında yaklaşık 5 hektarlık örtü zarar gördü.

Artvin Valisi Kemal Cirit, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Tütüncüler ile Hendek köylerinde çıkan iki ayrı örtü yangınında toplam yaklaşık 10 hektarlık alanın zarar gördüğünü belirtti.

Her iki bölgedeki yangının köylüler ile yangın söndürme ekipleri ve askeri birliklerin müdahalesiyle kısa sürede söndürüldüğünü ifade eden Cirit, yangında yaralanma ve can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu vurguladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler