Artvin'de Köyler Sular Altında !

 Artvin'in Çoruh Vadisi'ndeki Orcuk ve Zeytinlik köyleri Deriner Barajı'nın su tutmasıyla birlikte sular altında gömülüp tarihe karışıyor. Yaşadıkları köylerin anıların sular altında kaldığı gören Artvinliler, yol güzergahlarından durup bölgeyi ve değişim

Artvin'de Köyler Sular Altında !

 

Artvin'in Çoruh Vadisi'ndeki Orcuk ve Zeytinlik köyleri Deriner Barajı'nın su tutmasıyla birlikte sular altında gömülüp tarihe karışıyor.
 
Yaşadıkları köylerin anıların sular altında kaldığı gören Artvinliler, yol güzergahlarından durup bölgeyi ve değişimi seyrediyor.
 
Çoruh Nehri'nin Türkiye'nin elektrik üretiminde önemli bir yer edineceğini ve bu nehir üzerinde kurulacak barajların önemli yatırımlar olduğunu belirten vatandaşlar, "Artvin her zaman erozyon tehlikesiyle yaşıyordu ama bu baraj sayesinde artık onunda önüne de geçildi" dediler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel