Artvin'de korkutan heyelan

Artvin’in Hopa-Borçka Karayolu Yoldere mevkiinde meydana gelen heyelanda bir ev tamamen kullanılamaz hale geldi. Yoldere köyünde meydana gelen heyelana Karayollar’ının yol yapımının neden olduğu iddia edildi.  Hopa Borçka yolu genişletilmesi ve duble yol

Artvin'de korkutan heyelan

Artvin’in Hopa-Borçka Karayolu Yoldere mevkiinde meydana gelen heyelanda bir ev tamamen kullanılamaz hale geldi. Yoldere köyünde meydana gelen heyelana Karayollar’ının yol yapımının neden olduğu iddia edildi. 

 
Hopa Borçka yolu genişletilmesi ve duble yol yapımı için Karayollarının yapmış olduğu ihale neticesinde yüklenici firmanın yapmış olduğu duvarın çökmesi neticesinde, duvarın üst kısmında yer alan Cihan Akyüz’e ait ev yıkılarak tamamen kullanılamaz hale geldi. Önceki gün sabah meydana gelen yıkıma yüksek duvarın arkasındaki su birikiminin sebep olduğu tahmin ediliyor.
 
Konuyla ilgili tepkisini dile getiren ev sahibi Cihan Akyüz, “Bir buçuk yıldır bu yolun yapımı için çalışmalar yapılıyor. Kimse gelip ‘buradan yol geçireceğiz’ demedi. Ne Karayolları yetkilileri ne de firma yetkilileri benimle görüşmedi. Yol çalışması esnasında benim arazime geldiklerinde izin vermedim. Her hangi bir kamulaştırma yapılmadı. Bu nasıl anlayıştır. Ben yokken alelacele duvar yapmışlar, benim hiçbir yerde iznim ve imzam yoktur. Karayolları yetkilileriyle görüşmek için Trabzon’a kadar gittim kimse benimle görüşmedi. Şimdi bu ev bu hale geldi baka alım ne olacak. Savcılığa, Kaymakamlığa ve jandarmaya dilekçe verdim. Hem müteahhitten hem de Karayollarından şikayetçiyim” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler