Artvin'de karaca operasyonu

 Borçka ilçesinin Macahel bölgesinde düştüğü dereden vatandaşlar tarafından kurtarılan karaca, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerince sağlık kontrolünden geçirildikten sonra doğaya bırakıldı.Macahel bölgesindeki Düzenli köyünün Baltacılar

Artvin'de karaca operasyonu

 Borçka ilçesinin Macahel bölgesinde düştüğü dereden vatandaşlar tarafından kurtarılan karaca, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerince sağlık kontrolünden geçirildikten sonra doğaya bırakıldı.

Macahel bölgesindeki Düzenli köyünün Baltacılar Mahallesi'nde, dereye düşen karacayı kurtaran köy muhtarı İrfan Öztürk ve vatandaşlar, karacaya 2 gün baktıktan sonra durumu Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü görevlilerine bildirdi.

Bunun üzerine köye doğru yolan çıkan görevliler, Borçka-Camili yolunun 28. kilometresinde çığ nedeniyle kapalı olması nedeniyle ilerleyemedi. 

Karayolları ekipleri ile vatandaşların çabalarıyla yolun açılmasının ardından köye giren Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri, tedavisini yaptıkları karacayı doğaya saldı.

Düzenli Muhtarı İrfan Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, Baltacılar Mahallesi'nde köpek seslerinin duyulması üzerine gittikleri alanda, dereye düşmüş karacayı gördüklerini anlattı.

Yaklaşık bir yaşındaki karacayı dereden çıkardıktan sonra bir ahırda koruma altına aldıklarını dile getiren Öztürk, 2 gün baktıkları karacayı haber verdikleri yetkililere teslim ettiklerini söyledi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü görevlileri de duyarlılıklarından dolayı köylülere teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel