Artvin'de ihaleye fesat karıştırma iddiası

 CHP'li Uğur Bayraktutan, Artvin'deki bakır madeni işletmesinde, "görevi kötüye kullanma" ve "ihaleye fesat karıştırma" suçunun işlendiğini iddia etti. Bayraktutan, Enerji Bakanı Taner Yıldız hakkında gensoru önergesi vereceklerini ve Cumhuriyet Savcılığı

Artvin'de ihaleye fesat karıştırma iddiası

 

CHP'li Uğur Bayraktutan, Artvin'deki bakır madeni işletmesinde, "görevi kötüye kullanma" ve "ihaleye fesat karıştırma" suçunun işlendiğini iddia etti.
 
Bayraktutan, Enerji Bakanı Taner Yıldız hakkında gensoru önergesi vereceklerini ve Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.
 
Artvin milletvekili Uğur Bayraktutan Artvin kent merkezinin üstündeki Cerrehtepe'yi de içine alan bölgede, bakır çıkarılacağını ve şehrin yok edilmek istendiğini öne sürdü. 
 
10 milyar dolarlık ihale bedeli olan bir işin sözkonusu olduğunu belirten Bayraktutan, hazırlanan ihale şartnamesindeki koşulları taşıyan tek bir firmanın Türkiye'de bulunduğunu söyledi. Kendisinin bu konudaki uyarılarına bakan Taner Yıldız'ın, "Yanıldınız o firma almadı" yanıtını verdiğini anlattı. Ancak dört gün önce Artvin'de yerel gazetelere verilen tam sayfa ilanlarla ihaleyi kendisinin söylediği firmanın aldığının ortaya çıktığını belirtti. 
 
Uğur Bayraktutan, ihalenin Türkiye'yi sarsacak siyasi boyutlarını da yakında açıklayacağını söyledi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler