Artvin'de HES isyanı!

 Artvin'in Arhavi ilçesinde toplanan bir grup vatandaş, ilçede Cizayen Deresi üzerinde yapımı devam eden hidroelektrik santralini (HES), yürüyüş düzenleyerek protesto etti. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan ve ellerinde "HES yapma boşuna, yıkacağız başına",

Artvin'de HES isyanı!
 Artvin'in Arhavi ilçesinde toplanan bir grup vatandaş, ilçede Cizayen Deresi üzerinde yapımı devam eden hidroelektrik santralini (HES), yürüyüş düzenleyerek protesto etti.
 
Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan ve ellerinde "HES yapma boşuna, yıkacağız başına", "Her yer Kamilet, her yer direniş" yazan pankartlar taşıyan gruptakiler, ilçe merkezinde yürüdü.
 
Burada Arhavi Doğa Koruma Platformu adına açıklama yapan Ozan Nazım Eser, yüzmeyi öğrendikleri Ciyazen Deresi üzerine HES yapılması nedeniyle büyük bir katliam yaşandığını iddia etti.
 
HES yapımı konusunda her zaman ülkenin enerji ihtiyacının ön plana çıkartıldığını belirten Eser, şunları kaydetti:
 
"Bu ülkenin HES'lere ihtiyacı yoktur. Büyük şehirlerde 24 saat yanan alışveriş merkezlerinin, gökdelenlerin ve rezidansların ışıklarının enerjiye ihtiyacı var. Bu sizlere, derelerimizi yok etme hakkını vermez. Taş ocakları Arhavi'nin kanayan yarasıdır. Kilometreleri bulan bu katliamlar, her geçen gün büyümekte ve 'cennet' olarak nitelendirdiğimiz Kamilet Vadisi'ne giden yol adeta bir cehennem yoluna çevrilmektedir. Dinamitlerle vadimiz mahvedilmektedir. Taş ocakları yüzünden derelerimizden çamurlu su akmakta, balıklarımız ölmekte adeta canlı hayat yok olmaktadır."
 
Eser, yaşam alanlarını korumanın Anayasal hakları olduğunu vurgulayarak, "Doğaseverler olarak Arhavi'de, Fındıklı'da, Hopa'da, Aksu Deresi'nde ve Anadolu'da HES'lere ve doğa katliamlarına 'hayır' diyoruz. Anneannelerimizden, dedelerimizden bize miras kalan bu güzellikleri, çocuklarımıza miras bırakmak istiyoruz" dedi.
 
Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde çekimleri devam eden bir dizide rol alan tiyatro ve sinema oyuncusu Cengiz Bozkurt'un da yer aldığı grup, açıklamanın ardından dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler