Artvin'de Dolandırıcılık

Artvin'in Yusufeli ilçesinde bir kuyumcuyu dolandırmaktan gözaltına alınan yabancı uyruklu 4 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu. Edinilen bilgiye göre, kuyumcu Orhan G’nin dükkanına gelerek birkaç kez dolar satan yabancı uyruklu

Artvin'de Dolandırıcılık

Artvin'in Yusufeli ilçesinde bir kuyumcuyu dolandırmaktan gözaltına alınan yabancı uyruklu 4 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu. 


Edinilen bilgiye göre, kuyumcu Orhan G’nin dükkanına gelerek birkaç kez dolar satan yabancı uyruklu kişiler, daha sonra geldiklerinde 45 bin dolar bozdurmak istedi. Ancak Orhan G. 25 bin doları bulunduğunu belirtti. Zanlılar, daha önce hazırladıkları 1 dolarlık balyaları kendisinin hazırladığı 25 bin doları el çabukluğu ile değiştirdi.

Dolandırıldığını anlayan kuyumcu polise başvurdu. Artvin İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışma sonucu örgütlü olarak nitelikli dolandırıcılık olayını gerçekleştiren şahısların kimlikleri tespit ederek, teknik takibe alındı. Yapılan çalışma sonucu Rize’de yakalanan yabancı uyruklu Joni M, Shota A, Elguja K ve Otarı K., Yusufeli ilçesine getirilerek çıkarıldıkları mahkeme tutuklanıp cezaevine konuldu.


Olay günün anlatan kuyumcu Orhan G, "Bana, sen parayı hazırlamışsın, biz de patrondan parayı alıp gelelim’ diyerek ayrıldılar. Bir daha geri dönmemeleri üzerine çantayı açtığımda destelerin sadece alt ve üst kısımlarında 100’er dolarlık banknotlar olduğunu ancak aralarındaki paraların tamamının birer dolarlık banknotlar olduğunu görünce dolandırıldığıma anladım” dedi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel