Artvin'de Atatürk heykeli krizi

 Artvin'de 22 metre yüksekliğindeki Türkiye’nin en büyük Atatürk heykelinin açılışı 19 Mayıs'ta yapılacak. Ancak heykeli yaptıran ve Valilik arasındaki anlaşmazlık çıktı, ayrı ayrı açılış yapılacak.Artvin’de Kahvecioğlu Vakfı’nın kurucusu Sıtkı Kahvecioğl

Artvin'de Atatürk heykeli krizi


Artvin'de 22 metre yüksekliğindeki Türkiye’nin en büyük Atatürk heykelinin açılışı 19 Mayıs'ta yapılacak. Ancak heykeli yaptıran ve Valilik arasındaki anlaşmazlık çıktı, ayrı ayrı açılış yapılacak.

Artvin’de Kahvecioğlu Vakfı’nın kurucusu Sıtkı Kahvecioğlu tarafından 4 milyon lira harcanarak Atatepe’de yaptırılan 22 metre yüksekliğindeki Türkiye’nin en büyük Atatürk heykelinin açılışı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla yapılacak. Heykeli yaptıran Kahvecioğlu ve Valilik yaşanan anlaşmazlık nedeniyle ayrı ayrı açılış yapacak.

Artvin’de 7 Mart’ta yapılması planlanan, ancak 19 Mayıs’a ertelenen açılış nedeniyle Valilik ve heykeli yaptıran Sıtkı Kahvecioğlu arasında kriz çıktı. Kahvecioğlu, “Valilik benden heykeli teslim etmemi istedi. Ben de Atatürk’ü kimseye teslim edemeyeceğimi söyledim. Tartışma üzerine bana, ‘19 Mayıs’ta heykelin açılışını yapar, seni de çağırmayız’ imasında bulundu. Öyle de oldu. Valilik, 19 Mayıs Atatürk Anıtı’nın önünde tören yapacak. Beni de davet etmediler” dedi.

Bunun üzerine 4 bin davetiye dağıtarak ayrı açılış programı yapacağını belirten Kahvecioğlu,“Atatürk’ün kurduğu CHP Genel Başkanı’nı davet edeyim, o açsın istedim. Ama Sayın Vali kendine göre gelin güvey oluyor. Her şeyiyle bana ait Atatürk heykeli için program yapıyor. Onlar 10.30’da tören düzenleyecek. Kendi açılışımı saat 13.30’da yapacağım” diye konuştu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler