Artvin'de arıcılar ayılarla savaşıyor!

Artvin'in Yusufeli ilçesinde arıcılık yaparak geçimini sağlayan köylüler, ayıların bal kovanlarına zarar vermeleri nedeniyle mağdur olduklarını ifade etti.İlçeye bağlı Kirazlalan köyü muhtarı Hüseyin Güneş, gazetecilere yaptığı açıklamada, köy sakinlerini

Artvin'de arıcılar ayılarla savaşıyor!

Artvin'in Yusufeli ilçesinde arıcılık yaparak geçimini sağlayan köylüler, ayıların bal kovanlarına zarar vermeleri nedeniyle mağdur olduklarını ifade etti.

İlçeye bağlı Kirazlalan köyü muhtarı Hüseyin Güneş, gazetecilere yaptığı açıklamada, köy sakinlerinin çoğunun arıcılıkla geçimini sağladığını söyledi.

Yöre halkının son zamanlarda artan ayı saldırıları nedeniyle mağdur olduğunu belirten Güneş, ayıların bahçelerindeki diğer ürünlere de zarar verdiğini anlattı.

Güneş, köylülerin ayılara karşı geliştirdikleri birçok yöntemin işe yaramadığını dile getirerek, "En son köy sakinlerimizden Hüseyin Duman'ın evinin bahçesinde ve tel örgüyle çevrili kovanları parçalayan ayı içindeki balı da yemiş. Bu yıl köyümüzde ayılar yüzünden meyve ve sebze adına hiçbir şey kalmadı. Köy halkı olarak gece korkudan dışarı çıkamıyoruz" diye konuştu.

Yetkililerin bu konuda önlem almasını istediklerini ifade eden Güneş, daha önce de bu tarz olayların olduğunu ancak bu yıl ayı saldırılarının çok arttığını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler