Artvin'de afetzedeler evlerine kavuştu

Artvin merkez ve Yusufeli ilçesinde, 1979 ve 2013 arasındaki afetlerde evleri kullanılamaz hale gelen 48 aile için yaptırılan afet konutları, hak sahiplerine teslim edildi.Konutların yapıldığı Seyitler köyünde düzenlenen anahtar teslim töreninde konuşan V

Artvin'de afetzedeler evlerine kavuştu

Artvin merkez ve Yusufeli ilçesinde, 1979 ve 2013 arasındaki afetlerde evleri kullanılamaz hale gelen 48 aile için yaptırılan afet konutları, hak sahiplerine teslim edildi.

Konutların yapıldığı Seyitler köyünde düzenlenen anahtar teslim töreninde konuşan Vali Kemal Cirit, gecikmiş bir hakkın teslim törenini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Artvin'in depremsellik açısından sıkıntılı bir bölge olmadığını ifade eden Vali Cirit, "Biz ne çekiyorsak heyelanlardan, taşkınlardan ve yangınlardan çekiyoruz. Bundan sonraki dönemde insan olarak bizden kaynaklanan hususları minimize etmeliyiz, Afet ve Acil Durum (AFAD) Başkanlığı, taşkın kontrolleri dahil olmak üzere birçok konuda ödenekleriyle bizlerleri desteklemekte. Biz de vatandaşlarımızın imdadına yetişme noktasında elimizden geleni yapmaktayız" dedi.

AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla ise 1999 Marmara Depremi'nde sınıfta kalındığını ifade ederek, "Marmara Depremi sonrası sadece Kızılay'ın bu işlere yetemediğini gördük. Ülkemizde depremlerle yüz yüze olduğumuz çok zamanlar oldu. Sel felaketleri, yangınlar, heyelan ve doğal afetlerle zaman zaman karşılaşıyoruz. Bunlara karşı tedbir almak, bu afetlerden doğan zararları da telafi edip vatandaşımızı sıkıntıdan kurtarmak için böyle bir kuruma ihtiyaç vardı. AFAD 5 yıllık bir kurum olmasına rağmen iyi imkanlarıyla çok güzel işler yapıyor" diye konuştu.

AFAD İl Müdürü Mehmet Salih Avcı ise son 5 yılda kurumlarınca yaptırılan 400 afet konutunu hak sahiplerine teslim ettiklerini belirterek, "İlimizde 164 konutun ise yapım çalışmaları devam etmektedir. 2015-2018 yılları arasında 300 konutun daha yapılarak hak sahiplerine teslim edilmesi planlanmaktadır" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından Vali Cirit, Milletvekili Kışla ve beraberindekiler, 48 afetzedeye anahtarlarını teslim ederek evleri gezdi.

Törene, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Çelik, Emniyet Müdürü Alaattin Akbaş, daire amirleri ile afetzedeler katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel