Artvin'de aç kalan tilki köye sığındı

Artvin’in Şavşat ilçesine 10 kilometre uzaklıkta bulunan Laşet Tatil Köyü her yıl yüzlerce yerli ve yabancı turisti ağırlarken, şimdilerde doğa aç kaldığı için kendilerine sığınan tilkiyi ağırlıyor.Doğanın en hırçın, kurnaz hayvanlarından biri olarak bili

Artvin'de aç kalan tilki köye sığındı

Artvin’in Şavşat ilçesine 10 kilometre uzaklıkta bulunan Laşet Tatil Köyü her yıl yüzlerce yerli ve yabancı turisti ağırlarken, şimdilerde doğa aç kaldığı için kendilerine sığınan tilkiyi ağırlıyor.

Doğanın en hırçın, kurnaz hayvanlarından biri olarak bilinen tilki işletme sahipleri tarafından elle besleniyor. Bu yıl mevsim normallerinden çok daha fazla kar yağan Artvin ve ilçelerinde yaban hayvanları insanların sıkça yaşadığı bölgelere gelerek yiyecek arıyorlar. Şavşat ilçesinde Laşet Tatil Köyü’ne sığınan tilki de bu hayvanlardan biri. Aç kaldığı için tatil köyüne sığınan tilki, tatil köyünün sahibi Metecem Çelik tarafından bizzat balık ve tavuk ile besleniyor. Kısa sürede Tatil Köyü’nün işletmecisi Çelik ile personeline alışan tilki, artık bizzat insanların elinden besleniyor, çağrıldığı zaman koşarak geliyor, vatandaşlara saldırmıyor, kendisine ayrılan yerde de kalarak yaşamını sürdürüyor. Doğada tek başına yaşamaya alışık olan tilkinin bu şekilde insanlara yaklaşması ise görenleri hayretlere düşürüyor. Bugüne kadar bir tilkinin insanlar tarafından beslendiğine şahit olmadıklarını dile getiren vatandaşlar, bu yaşta bir tilkinin insanlarla bu derece içli dışlı olmasının şaşkınlığını yaşadıklarını ifade ediyorlar.

TİLKİNİN ADINI GOFRET KOYDULAR

Laşet Tatil Köyü’nün işletmecisi Metecem Çelik, yaşanan bu konuya ilişkin de açıklamalarda bulunarak tilkinin yeni yaşantısını anlattı. Metecem Çelik “19 yıldır bu işletmeyi işletiyorum. İlk kez böyle bir olayla karşılaşıyorum. Zaman zaman domuz, ayı gibi hayvanların işletmememize yaklaştığını görmüştüm. Hatta bir dönem ayıların güvenlik kamerasına da yakalandığına şahit olmuştum. Aç kalan hayvanların buraya gelmesine alışmıştık ancak tilki gibi son derece kurnaz ve saldırgan bir hayvanın bu derece bize yaklaşacağını düşünmezdim. Bir gün işletmemize çok yakın bir yere geldiğini gördük. Etrafta dolanıyordu, bizde tilkinin aç kaldığını anlayınca ona balık ve tavuk gibi yiyecekleri atarak onu beslemeye başladık. Şimdi bize alıştı. Her akşam 5 gibi geliyor, yiyeceklerini yiyor, bizimle restorana giriyor, müşterilerin yanına oturuyor, hatta her gece bizim işyerimizde misafir oluyor ve sabah da doğaya çıkıp akşam tekrar geri geliyor. Artık biz ona o bize alıştı. Elimizle besliyoruz. Adına da ‘Gofret’ koyduk. Artık adını da biliyor. Çağırınca da koşarak yanımıza geliyor. Burada tavuk, kedi ve balık gibi hayvanlar var. Ancak kesinlikle hiçbirine saldırmıyor. Biz ne yemek veriyorsak onları yiyor. Bizde bu olayın şaşkınlığı içerisindeyiz. İşyerimize gelen müşterilerimiz bir tilkiyi görünce önce korkuyorlar ancak sonra tilkinin saldırmadığını ve evcilleştiğini görünce onu sevmeye çalışıyorlar. Gerçekten ilginç bir durum” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler