Artvin, doğasıyla konuklarını büyülüyor

Türkiye'nin saklı cennetleri arasında gösterilen Borçka Karagöl Tabiat Parkı, Şavşat Karagöl Sahara Milli Parkı ile Hatila Vadisi Milli Parkı geçen yıl turistlerin akınına uğradı.Artvin Valisi Kemal Cirit, yaptığı açıklamada, Artvin'in, tarihi kilise ve k

Artvin, doğasıyla konuklarını büyülüyor

Türkiye'nin saklı cennetleri arasında gösterilen Borçka Karagöl Tabiat Parkı, Şavşat Karagöl Sahara Milli Parkı ile Hatila Vadisi Milli Parkı geçen yıl turistlerin akınına uğradı.

Artvin Valisi Kemal Cirit, yaptığı açıklamada, Artvin'in, tarihi kilise ve köprüleri, tepeleri, her daim karlı dağları, krater gölleri, yemyeşil yaylaları ve ormanların arasında mavi boncuk gibi parıldayan gölleriyle ziyaretçilerine bambaşka bir dünya sunduğunu söyledi.

Artvin'in doğa ile bütünleşmek ve kültür zenginliğini yansıtan insanlarla tanışmak isteyenlerin aradığı şehir olduğunu vurgulayan Vali Cirit, ilin, 3 milli park, 2 tabiat parkı, 3 tabiat koruma alanı, 1 biyosfer rezerv alanı ve Çoruh Vadisi yaban hayatı gelişim sahası ile zengin bir turizm potansiyeline sahip olduğunu belirtti.

Yazın yeşilin, sonbaharda ise sarı, kırmızı ve kahverenginin ağırlıklı olduğu renklerin binbir tonunu barındıran göllerin her mevsim ziyaretçilerin ilgisini çektiğini ifade eden Vali Cirit, "Orman denizi izlenimini sunan Karagöllerimiz adeta ziyaretçilerini büyülüyor. Geçen yıl ilimizin korunan alanlarından olan Borçka Karagöl Tabiat Parkı'nı 29 bin 102, Şavşat Karagöl Sahara Milli Parkı'nı 17 bin 487, Hatila Vadisi Milli Parkı'nı ise 245 kişi olmak 46 bin 834 yerli ve yabancı turist ziyaret etti" dedi.

Çok çeşitli doğal değerleri içinde barındıran Artvin'in, turizm potansiyeliyle ziyaretçilerine alternatifler sunduğuna dikkati çeken Vali Cirit, Artvin'de kampçılık, doğa yürüyüşleri, kayak merkezi, jeep safari, rafting ve kano gibi su sporları yapılabildiğini söyledi.

-"Alternatif Turizmde, Alternatifsiz İl Artvin"

Vali Cirit, "Alternatif Turizmde, Alternatifsiz İl Artvin'' sloganıyla kentin turizmden hak ettiği payı alabilmesi için çalışmalar yaptıklarınıvurgulayarak, şöyle devam etti:

"Borçka Karagöl Tabiat Parkı'na ulaşımı sağlayan yaklaşık 5 kilometrelik yolun 3 kilometresini doğal parke taş döşeyerek, yolun standardını yükselttik. Aynı şekilde Şavşat Karagöl-Sahara Milli Parkı Yolu ile otopark alanının kayrak ve doğal parke taşı ile döşenmesi ve bataklık alanının ıslahı için çalışmalarımız oldu. Gölün etrafına 2 bin 550 metre yürüyüş yolu yaparak yolu kayrak taşı döşedik. Göle ulaşımı sağlayan Şavşat-Karagöl yolunun 3 kilometresi doğal taş döşendi. Festival alanında bataklık alanı ıslah çalışması yapıldı. Hatila Vadisi Milli Parkı yolunun doğal parke taşı döşenmesi ile yol kaplaması inşaatı devam ediyor. Hava muhalefeti nedeniyle ara verilen çalışmalara nisan ayında tekrar başlanacak."

Şavşat Karagöl Sahara Milli Parkı ile Hatila Vadisi Milli Parkı sahasında toplam 10 ahşap kır evi yapılması çalışmalarının bulunduğunu belirten Vali Cirit, "Söz konusu evlerin yapımı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Rize 12. Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğünce ihale edildi. Her biri 37,5 metrekare olacak kır evlerinin yapımına mayıs ayında başlanması planlanmaktadır. Ayrıca Borçka Karagöl Tabiat Parkı'na, ziyaretçilerin hizmetine sunulmak üzere ahşaptan seyir yeri inşaatı devam ediyor. Burada konuklarımıza yöresel yemek ikramında bulunulacak ve dinlenmeleri sağlanacak" diye konuştu.

Vali Cirit, Artvin'in nitelikli konaklama tesisine sahip olmamasının, turizmdeki en büyük eksikliği olduğunu da ifade ederek,  özellikle Artvinli iş şadamlarını memleketlerine yatırım yapmaya davet etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel