Artık özel bölümlere yöneldi

GÜ Rektörü Prof. Dr. Günaydın aynı dönemde açılan üniversitelere fark atarak 5 yılda 15 bin öğrenciye ulaştı. Dikey büyümeyi durduran Günaydın, kaliteyi artırmaya yöneldi Gümüşhane Üniversitesi’ne artık en özel ve seçkin fakülteleri almayı hedefleyen Güna

Artık özel bölümlere yöneldi
GÜ Rektörü Prof. Dr. Günaydın aynı dönemde açılan üniversitelere fark atarak 5 yılda 15 bin öğrenciye ulaştı. Dikey büyümeyi durduran Günaydın, kaliteyi artırmaya yöneldi
 
Gümüşhane Üniversitesi’ne artık en özel ve seçkin fakülteleri almayı hedefleyen Günaydın, bölgede olmayan turizm fakültesini yaşama geçirdi
 
Üniversitelerin kent ve bölge kalkınmasındaki önemine vurgu yapan Günaydın, özellikle Arap turizmi ile bölgenin yeni bir sürece girdiğini ve bu fakültenin bir büyük boşluğu dolduracağını kaydetti
 
Gümüşhane Üniversitesi (GŞÜ) Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, bu yıl yapılacak yerleştirmelerle Turizm Fakültesine ilk kez öğrenci alımı yapılacağını bildirdi.
 
Günaydın, yaptığı yazılı açıklamada Gümüşhane Üniversitesinin kurulduğu 2008 yılından beri bölgenin ve ülkenin ihtiyaçları doğrultusunda gelişimini hızlı bir şekilde sürdürdüğünü ve bu kapsamda bölgemizde son yıllarda giderek önem kazanan turizm dolayısıyla 2014-2015 akademik yılında Turizm Fakültesine ilk defa 40 örgün, 40 ikinci öğretim olmak üzere toplam 80 öğrenci alacaklarını belirtti.
 
Gümüşhane Üniversitesi, Meslek Yüksek Okulu bünyesindeki Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri bölümüne ilave olarak Turizm Fakültesine öğrenci alımı ile birlikte bölgede hızla gelişen turizm sektörünün nitelikli eleman ihtiyacını büyük ölçüde karşılayacaklarını dile getiren Rektör Günaydın, “bu yönüyle Üniversitemiz Karadeniz Bölgesi için bir ilki gerçekleştirmiş olacaktır” dedi.
 
Rektör Günaydın, Turizm Fakültesine öğrenci alımı ile birlikte Gümüşhane Üniversitesi bünyesindeki altı fakülte, iki Yüksekokul ve sekiz Meslek Yüksekokulunun tamamının aktif hale geleceğini ve bu birimlerin tamamında eğitim-öğretim yapılacağını ifade etti. 2014-2015 akademik yılına 15 bin öğrenci ile başlamayı planladıklarını ifade eden Günaydın, Gümüşhane Üniversitesinin kuruluşundan bugüne kadar geçen altı yıl içerisinde gerek nicelik ve gerekse nitelik açısından hızlı bir gelişme göstererek her ile Üniversite projesinin örnek bir modelini teşkil ettiğini vurguladı.
 
Turizm işletmeciliği, turizm rehberliği, gastronomi ve mutfak sanatları bölümlerinin yer aldığını Turizm fakültesinin, turizm, sosyoloji, ekonomi ve işletme disiplinlerini temel alan bir öğretim kurumu olduğunu söyleyen Günaydın, şunları kaydetti:
 
“GŞÜ Turizm Fakültesi olarak 2010 yılından bu yana üniversitemiz bünyesinde gerek turizm eğitimleri, gerekse bölgenin ihtiyaçları ve tanıtımına yönelik akademik ve uygulamalı çalışmalarıyla turizm alanına katkı sağlamaya çalışan deneyimli akademik kadroya sahibiz. Bu yıl ilk öğrencilerimizi kabul edeceğimiz Turizm İşletmeciliği Bölümü, turizm sektöründe var olan nitelikli iş gücü probleminin çözülmesi,  sürdürülebilir turizm anlayışı kapsamında yerel paydaşları ve üniversiteyi içine alan turizm kalkınma projelerinin hayata geçirilmesi, halkın turizm konusunda bilinçlendirilmesi, kültür, inanç, doğa ve kırsal turizm gibi alternatif turizm türlerinin desteklenmesi ve eğitim programlarının bu anlayışa göre ele alınmasını hedeflemektedir.”
 
Son yıllarda Doğu Karadeniz Bölgesinin iç turizmin yanında Arap Turistler başta olmak üzere yabancı turistlerin önemli bir tatil alanı haline geldiğini ifade eden Rektör Günaydın Gümüşhane Üniversitesi Turizm Fakültesi’nin bölgedeki turizm hizmetlerine yeni bir anlayış katacağını ve hizmet kalitesini artıracağını söyledi.
 
Rektör Günaydın, turizm eğitimi alanında dinamik ve yaratıcı bir süreci gerçekleştirmek için tüm hazırlıkları tamamladıklarını vurgulayarak, “Doğu Karadeniz bölgesinin turizm potansiyeli düşünüldüğünde, sahip olduğu ekolojik, tarihsel ve kültürel varlıkları ile bölge, ülkemiz içinde, hem yerli hem de -Arap turistler başta olmak üzere- yabancı turistler için alternatif bir çekim merkezi konumundadır. Gümüşhane Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü, yerel öncelikleri önemseyerek, yabancı dil bilgisi başta olmak üzere nitelikli donanım sahibi olmayı hedefleyen evrensel düzeyde mesleki ve akademik gelişimlerini sürdürecek turizm öğrencilerini beklemektedir” ifadelerini kullandı.
 
Açtıkları bölüm ve programlardan mezun olan öğrencilerin istihdam imkanlarının yüksek olması, bölgenin ve ülkenin ihtiyaçlarına hitap etmesi ve Türkiye’deki ilkler arasında yer alma gibi kriterleri gözettiklerini vurgulayan Rektör Prof. Dr. İhsan Günaydın, “2008 Yılında kurulmamıza ve zor coğrafi şartlara rağmen Gümüşhane Üniversitesini hem fiziksel hem de kurumsallaşma bakımından büyük bir eğitim kurumu haline getirdik. Her geçen gün öğrenci sayısı bakımından genişleyen üniversitemiz aynı zamanda kaliteli bir eğitimin öncüsü olma yolunda da hızla ilerlemektedir. Bunun en önemli göstergelerinden biri, açtığımız bölüm ve programlarımızdır. Açtığımız bölüm ve programlarımızla ülkemize üreten ve katma değer oluşturan bir yapıyı oluşturmak istiyoruz. Bu nedenle istihdam oranı, gelecekte ihtiyaç duyulacak meslek alanları, bölgemizin ortaya koyduğu fırsatlar ve Türkiye’de farklılık oluşturma gibi ilkelerle çalışıyoruz. Amacımız, daha fazla öğrencimize eğitim kalitesi bakımından ülkemizin önde gelen üniversiteleriyle rekabet eden bir öğretim imkanı sunmaktır. “ dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel