Arsin'de namaz sonu 'kuymak'

Arsin'de Cumartesi günleri sabah namazı sonrasında cemaate yöresel yemeklerden 'kuymak' ikram ediliyor. İlçede kalaycı ustası olan Sinan Öksüzoğlu, merkez Ulu Cami'de cumartesi günleri sabah namazı kılan cemaate, peynir, tereyağı ve mısır unundan hazırlan

Arsin'de namaz sonu 'kuymak'

Arsin'de Cumartesi günleri sabah namazı sonrasında cemaate yöresel yemeklerden 'kuymak' ikram ediliyor.

 

İlçede kalaycı ustası olan Sinan Öksüzoğlu, merkez Ulu Cami'de cumartesi günleri sabah namazı kılan cemaate, peynir, tereyağı ve mısır unundan hazırlanan 'kuymak' ikram ediyor.

 

Öksüzoğlu, yaptığı açıklamada, daha önceleri hafta içi arkadaşları arasında haftanın bir günü kuymak yediklerini belirterek, “Daha sonra katılımcı sayısını artırmak için geleneksel kuymak yemeğini hafta sonu cumartesi gününe aldık. Kuymak yemenin şartlarından birisi ise sabah namazını kılmak. Sabah namazını Arsin Ulu Cami'de kıldıktan sonra cemaatimize kuymak ikram ediyoruz. Böylece hem sabah namazını kılmayı teşvik ediyoruz hem de haftanın bir günü bir araya gelmiş oluyoruz” dedi.

 

Katılımın her hafta arttığını kaydeden Öksüzoğlu, “Yemeğe Arsin'de doğup büyüyen ve geçimini İstanbul, Ankara ve büyükşehirlerde sağlayan vatandaşlarımız da katılıyor” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel