Arsin bu proje ile kalkınacak

Arsin Ziraat Odası Başkanı Hasan Kozoğlu, Arsin'de bahçe tarımı eksenli kırsal kalkınma projesini ile öncelikle bölgelerin ekonomik gelişmesine katkı sağlaması ile merkezi ve bölgesel düzeyde proje uygulama kapasitesinin artırılmasının amaçlandığını söyle

Arsin bu proje ile kalkınacak

Arsin Ziraat Odası Başkanı Hasan Kozoğlu, Arsin'de bahçe tarımı eksenli kırsal kalkınma projesini ile öncelikle bölgelerin ekonomik gelişmesine katkı sağlaması ile merkezi ve bölgesel düzeyde proje uygulama kapasitesinin artırılmasının amaçlandığını söyledi.

Kozoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Arsin Ziraat Odası Başkanlığı olarak bahçe tarımı eksenli kırsal kalkınma projesini hayata geçirdiklerini belirtti.

Kozoğlu, projenin amaçlarını şöyle sıraladı:

'Arsin ve köylerinde tarım tekniklerini geliştirmek, bölgede sürdürülebilir ekonomik kalkınmayı teşvik etmek, özellikle bölgede ön planda olan kadın iş gücünün eğitimi,hedeflenen öncelikle bölgelerin ekonomik gelişmesine katkı sağlaması ile merkezi ve bölgesel düzeyde proje uygulama kapasitesinin artırılması amaçlanmaktadır. Avrupa Birliği (AB) eş finansmanlı hibe programlarının yürütülmesinde bölgesel düzeyde deneyim sağlanması, tarımsal desteklemelerden faydalanan çiftçi sayısını artırmak, bölgedeki insan kaynaklarının geliştirilmesi, sivil toplum kuruluşlarını destekleyerek ve yerel yönetimlerle sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğini artırarak program bölgesinde beşeri altyapının güçlendirilmesi, köyden kente göçü önlemek'

Kozoğlu, düzenlemiş oldukları eğitimler sayesinde Arsin ilçesi ve köylerinden eğitimlere katılan çiftçilere modern tarım tekniklerinin de öğretildiğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel