Arılara sonbahar bakımı

Kavak İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fevzi Çalışıcı, arılarda sonbahar bakımı ve kışlatmanın önemli olduğunu söyledi.Çalışıcı, yaptığı açıklamada, havaların soğumaya başladığı bu günlerde zaman kaybedilmeden arı kovanlarının sonbahar bakımına başl

Arılara sonbahar bakımı

Kavak İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fevzi Çalışıcı, arılarda sonbahar bakımı ve kışlatmanın önemli olduğunu söyledi.

Çalışıcı, yaptığı açıklamada, havaların soğumaya başladığı bu günlerde zaman kaybedilmeden arı kovanlarının sonbahar bakımına başlanılması uyarısında bulundu.

Sonbahar bakımının, arıların kışı kayıpsız veya en az kayıpla atlatabilmeleri için çok önemli olduğunu vurgulayan Çalısıcı, "Sonbahar bakımı çok iyi yapılan arı kovanları kışı atlatarak bahara ulaşabilir" dedi.

İlçede 2 bin 500 arı kovanının bulunduğunu söyleyen Çalışıcı, bu yıl içerisinde kovanlardan ortalama 10 kilo bal alındığını ifade etti.

aa_picture_20130917_631474_high.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel