Arapların gözü Rize'de

 13 Mayıs tarihinde Rize’nin İkizdere ilçesinde temeli atılacak olan Ovit Tüneli yabancı yatırımcıların ilgisini çekti. Tamamlandığında 15 kilometre uzunluğu ile dünyanın en uzun 3. tüneli olma özelliği taşıyacak olan tünel, Karadeniz ile Doğu Anadolu'yu

Arapların gözü Rize'de

 

13 Mayıs tarihinde Rize’nin İkizdere ilçesinde temeli atılacak olan Ovit Tüneli yabancı yatırımcıların ilgisini çekti. Tamamlandığında 15 kilometre uzunluğu ile dünyanın en uzun 3. tüneli olma özelliği taşıyacak olan tünel, Karadeniz ile Doğu Anadolu'yu birbirine bağlayacak. Tünel tamamlandığında Türkiye’nin sayılı turizm merkezlerinden bir tanesi olan İkizdere’nin yayla, termal ve kış turizmi açısından dünyada önemli bir noktaya kavuşacağı tahmin ediliyor.

Tünelin temeli atılmadan turizm alanında yatırım yapan bir çok firma yer temin etmek için çalışmalara başladı. Ünlü Arap iş adamı Rasheed Bin Heweel Al Baidani geçtiğimiz günlerde bölgeye gelerek inceleme ve görüşmelerde bulundu. Bölgede yaz ve kış aylarında hizmet verecek bin 500 yataklı iki otel yapmayı planlayan Arap iş adamı bölgedeki en büyük Termal Tesis'in sahibi olan RİDOS Termal Tesisleri'nin sahibi Kasım Ekşi ile bir araya geldi. Ekşi yaklaşık 100 milyon dolarlık bir yatırım düşünüldüğünü belirterek “Bu yatırımın Karadeniz turizmine büyük katkı sağlayacak. Başka yatırımcılarında bu bölgeye akın etmesine neden olacak. Başbakanımızın 13 Mayıs’ta temelini atacağı Ovit Dağı Tüneli şimdiden yatırımcıların bu bölgeye olan ilgisini arttırdı. İnsanların artık alternatif tatilleri tercih etmesi sebebiyle Karadeniz Bölgesi yatırımcılar için karlı bir pazar haline gelecek ‘’ dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler