Araplar Ordu'dan mutlu ayrıldılar

 Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (DOKA) Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında Ordu’ya gelen 10 ülkenin büyükelçileri, büyükelçilik müsteşarları ve maslahatgüzarları Ordu’dan mutlu ayrıldılar. Ordu’da bulundukları süre içerisinde Merkez ilçe, Ün

Araplar Ordu'dan mutlu ayrıldılar

 

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (DOKA) Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında Ordu’ya gelen 10 ülkenin büyükelçileri, büyükelçilik müsteşarları ve maslahatgüzarları Ordu’dan mutlu ayrıldılar.

 

Ordu’da bulundukları süre içerisinde Merkez ilçe, Ünye, Fatsa ilçelerinin doğal güzelliklerini gezen, yat gezilerinde bulunan, yayla ziyaretleri yapan, Arap turist ve yatırımcılar için cazibe merkezleri keşfeden diplomatlar, Ordu’ya hayran kaldıklarını ifade ettiler.

                               

Suudi Arabistan Krallığı Müsteşarı Mr. Abdullah M. Al Gahmdi, Ordu’yu ‘hayal ötesi’ olarak değerlendirirken, Libya Büyükelçilik Müsteşarı Mohamed Alabedi, 60 ülke gezdiğini ancak Ordu gibi büyüleyici güzelliğe sahip bir şehir görmediğini söyledi. Alabedi, ”Hayal edemeyeceğimiz güzellikleri bu şehirde gördük. Libya’daki yatırımcılara Ordu’nun çekiciliğini anlatarak, yatırım konusunda tavsiyelerde bulunacağım. Kendimi hiç gurbette gibi hissetmedim” dedi.

 

BAE BÜYÜKELÇİSİNİN EŞİ ORDU’DAN ARSA ALACAK

 

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Büyükelçisi Khaled Khalife A. Rashed Al Mualla, Ordu’yu ‘harika bir şehir’, insanlarını ‘çok sıcak ve candan’ olarak yorumlayarak, “3 gün boyunca programdaki yakın ilgi ve Ordu’nun güzellikleri bizi çok etkiledi. Bu güzellikleri kendi ülkemdeki bütün vatandaşlarımızın görmesi için gerekli tanıtımları yapacağız. Belki yatırım için uygun projeleri Vali bey ile değerlendireceğiz” diye konuşurken, eşi Mrs. Oulfet Lkorchy, Ordu’ya tekrar gelmek istediğini ve hatta bir arsa almayı düşündüğünü dile getirdi.

 

Arap diplomatlar içerisinde tek bayan diplomat olan Moritanya Büyükelçilik Müsteşarı Leila Bent Moulay Adriss ise Ordu’nun eşsiz bir güzelliğe sahip olduğunu, beklentisinin üzerinde bir ziyaret olduğunu ifade etti. Ordu’nun tabiatla iç içe, insanların ise son derece sıcakkanlı olduğunu vurgulayan Moritanya Büyükelçilik Müsteşarı Leila Bent Moulay Adriss, ”Kaldığımız otel çok temiz ve hizmet tam anlamıyla mükemmel. Çok memnun kaldık. Ordu bütün dertlerimizi, sıkıntılarımızı unutturdu” şeklinde konuştu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler