Araklı'dan Beyaz Masa Hizmeti

 Trabzon’un Araklı ilçesi Belediye Başkanı Recep Çebi, Araklı Belediyesi bünyesinde kurulan beyaz masa ile birlikte halkın sorunları daha hızlı çözüm ürettiklerini belirtti. Başkan Çebi, ‘Beyaz Masa’ uygulamasının hedefinin vatandaşa daha hızlı ve kalitel

Araklı'dan Beyaz Masa Hizmeti

 

Trabzon’un Araklı ilçesi Belediye Başkanı Recep Çebi, Araklı Belediyesi bünyesinde kurulan beyaz masa ile birlikte halkın sorunları daha hızlı çözüm ürettiklerini belirtti. Başkan Çebi, ‘Beyaz Masa’ uygulamasının hedefinin vatandaşa daha hızlı ve kaliteli hizmet sunmak olduğunu ifade ederek bu kentte yaşayan insanlara hizmet etmenin ve problemlerini gidermenin en kısa yollarını arayıp bulmanın sosyal belediyecilik anlayışının bir gereği olduğunu söyledi. 
 
“Bugün git yarın gel” dönemine son vermek istediklerini belirten başkan Çebi ”Halka dönük yönetim anlayışı ile vatandaşı bürokrasi sarmalından kurtarmak amacımızdır. İlçede yaşayan tüm yurttaşlar bulundukları yerden 153’ü direk arayarak yol, su, temizlik, kanal gibi sorunlarla ilgili istek ve önerilerini mesai saatleri içerisinde bildirecekler” dedi. 
 
Çebi, ‘Beyaz Masa’nın aslında bir halkla ilişkiler hizmeti olduğunu kaydederek “Beyaz masaya gelen her dilekçe veya her şikayet ilgili yerlerde mutlaka takip edilmektedir. İlgili yerlere yapılan iletiler sonuçlandırılıncaya kadar takip edilmektedir. Beyaz Masa'ya şikayet ya da talebini ileten vatandaşımıza en geç 48 saat içerisinde konusu ile ilgili bilgi verilmektedir. Beyaz Masa'nın amacı öncelikle vatandaşa rehberliktir. 
 
Çünkü vatandaşımız bir devlet kurumuna geldiği zaman hangi konuda, nereye, nasıl ve ne zaman başvuracağını bilmemektedir. Beyaz Masa'nın diğer önemli amacı belediye halk kaynaşmasını tesis etmektir. Yani somurtkan değil gülümseyen, yarın gel demeyip hemen yardımcı olan bir belediye imajını fiili bir tavır olarak ortaya koymaktır. Bu sebeple sloganımız ‘Hizmetin Gülen Yüzü’dür. Ayrıca, Beyaz Masa personeline çalışanlarına rehber olması için ısrarla telkin ettiğimiz çalışma prensibimiz de bize gelen hemşerimize yardımcı olmazsak bile onu evine mütebessim gönderebilmeliyiz. Vatandaşın yerel yönetimlerden beklediği en büyük beklenti iyi karşılanmak ve vatandaşa samimi davranmaktır. Bizde bu doğrultuda hareket ediyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler