Araklı'da mayo ile denize girmesinler diye...

Araklı ilçesi Kalecik Mahallesi’nde yapılması planlanan balıkçı barınağı kriz yarattı. Mahalle sakinlerinin bir kısmı tarafından istenmeyen barınağın yapımı vatandaşlar tarafından engellendi. Yollara taş koyan ve "İş makinesi giremez" yazılı tabela asan m

Araklı'da mayo ile denize girmesinler diye...

Araklı ilçesi Kalecik Mahallesi’nde yapılması planlanan balıkçı barınağı kriz yarattı. Mahalle sakinlerinin bir kısmı tarafından istenmeyen barınağın yapımı vatandaşlar tarafından engellendi. Yollara taş koyan ve "İş makinesi giremez" yazılı tabela asan mahalleli kadınlar, Ulaştırma Bakanlığına yazı yazarak barınağı istemediklerini ifade ettiler. Mahalle sakinleri adına konuşan Zehra Özyurt, "Burada tahliye mendireği yapılacak. Burada barınak yapılmasını isteyen 4 kişi. Eskiden burası balıkçı köyü idi. Şimdi buranın balıkçı barınağı olmasının bir anlamı yok. Burası bir mahalle içi, burada insanlar yaşıyor. Buraya büyük balıkçı tekneleri girecek ve mahalleyi rahatsız edecek, pis kokuya neden olacak. Biz bunu istemiyoruz. 2 km ötede Araklı limanı var, orayı kullansınlar" dedi.

BAHANELERİ MAYO

Mahalle muhtarının denize mayo ile giren kadınları bahane ettiğini dile getiren Özyurt, "Muhtarın kendi bahanesi buraya gelen mayolular. Bu sadece bir bahane, buraya herkes gelerek denize girebilir. Muhtar burayı bahane ediyor. Burada bu limanı yaparak herkesin girmesi engellenecek. Bizim çocuklarımızın ve küçük çocukların denize girmeleri engellenecek. Artık burası eskisi gibi olmayacak" dedi. Plaja gelenlerden imza toplayan mahalle sakinleri, plajın balıkçı barınağı olmaması için destek toplarken Ulaştırma Bakanlığına gönderdikleri dilekçede, "Kalecik’e yapılması planlanan barınak çevre ve doğal ekolojik dengeyi bozacak. Buna bakanlığınızca izin verilmemesi gerek" ifadelerine yer verildi.

İDDİALARA CEVAP VERDİ

Mahalle sakinlerinin iddialarının asılsız olduğunu ifade eden Kalecik Muhtarı Ethem Hasandayıoğlu ise "Burası için on yıl önce imza topladık. Buranın liman olması için çalışma başlatalı çok oldu. İlk girişimimiz 1975 yılında oldu. O dönemde mahallemiz biraz basık kaldı. Bu durum Araklı’ya kaldı. Şimdi yapmaya çalışıyoruz, bizi engellemeye çalışıyorlar. Bana mayolu kadınları bahane ettiğimi söylüyorlar. Ben onlara dedim ki, yan tarafta plaj var, kadınlar oraya girsin, burası barınak olsun. Ben mahallelinin çoğunluğunun istediğini yapıyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel