Araklı'da encümenlerin krizi

 Araklı belediyesinde yılda bir yapılan daimi encümen seçimlerinde iktidarın üyeleri birbirine düşünce Saadet partisinden Abdullah Danışmaz Daimi encümenliğe seçildi.  Daha sonra diğer birimlerde yapılan seçimlerde belediye başkanı Recep Çebi’nin gösterdi

Araklı'da encümenlerin krizi

 

Araklı belediyesinde yılda bir yapılan daimi encümen seçimlerinde iktidarın üyeleri birbirine düşünce Saadet partisinden Abdullah Danışmaz Daimi encümenliğe seçildi.  Daha sonra diğer birimlerde yapılan seçimlerde belediye başkanı Recep Çebi’nin gösterdiği adaylar dışında aday çıkınca istenmeyen olaylar yaşandı. Alınan bilgiye göre belediye meclis salonunda yapılan yıllık komisyon seçimlerinde ilk olarak daimi encümen seçimi yapıldı. Seçilmede iktidardan belediye başkanı Recep Çebi’nin aday gösterdiği Sadettin Terzi ve Erkan Genç’in karşısına Saadet partisi Abdullah Danışmaz ve Erkan Genç’i destekleme kararı aldı. Ak partili meclis üyeleri birbirleriyle anlaşamayınca Daimi encümenliğe Saadet patisinden Abdullah Danışmaz ve Ak partiden Erkan Genç seçildi. 

 

 

İmar seçiminde daha önceki üyeler belediye başkan yardımcısı Hasan Çebi ve Servet Özcan nin karşısına kendi arkadaşlarından Kemal Danışmaz ve Adil Çebi’de aday olunca muhalefetin desteğiyle Kemal danışmaz ve Adil Çebi seçildi. Bunun üzerine istediğini seçtiremeyen belediye başkanı Recep Çebi Toplantıyı terk etti. Bunu hazmedemeyen belediye başkan yardımcısı Hasan Çebi Adil Çebi’ye ağır hakaretler ederek tokat attı. Olayın dahada büyümesini araya giren encümenler engel oldu.  Belediye encümeninde 16 encümenden 10 tanensi Ak Parti den 6 tanesi de Saadet partisindendi. 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel