Araklı'da adam kapıya kafa attı...

Trabzon'un Araklı İlçesi Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık Burak Özgül katıldı. Son savunması alınan Özgül, 19 Şubat 2011'de otomobille seyir halindeyken yanındaki arkadaşı C.S'nin taşkınlık yapması üzerine polisin telefonla C.S'yi arad

Araklı'da adam kapıya kafa attı...

Trabzon'un Araklı İlçesi Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık Burak Özgül katıldı. 

Son savunması alınan Özgül, 19 Şubat 2011'de otomobille seyir halindeyken yanındaki arkadaşı C.S'nin taşkınlık yapması üzerine polisin telefonla C.S'yi aradığını ve birlikte Araklı Emniyet Müdürlüğüne gittiklerini söyledi.

Emniyet müdürlüğünde koridorda beklerken kendisini tehdit eden kişiyle tartıştığı için polislerce sürüklenerek ara koridora götürüldüğünü ve elleri arkadan kelepçelenerek dövüldüğünü iddia eden Özgül, daha fazla dayak yememek için duvara kafa atacakken yanlışlıkla kafasını kapıya vurduğunu belirtti.

Özgül, iri yapılı bir polisin yumruk atarak kapıyı kırdığını öne sürerek, hakkındaki suçlamaları reddetti.

İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli komiser yardımcısı Ahmet Kavgacı ise olay günü alkollü olan Özgül'den şikayetçi olduklarını, kurumlarının zararının giderilmediğini belirterek, başka suçtan gözaltına aldıkları Özgül'ü tuvalete götürdükleri sırada kafa atarak kapıya zarar verdiğini iddia etti.

Tanık olarak dinlenilen polis memuru Mahmut Tüzer de olay günü emniyette bulunduğunu ama olaya şahit olmadığını ifade ederek, "Arkadaşlarımdan öğrendiğim kadarıyla sanık önce duvara, daha sonra kapıya kafa attı ve kapı zarar gördü" dedi.

Hakimin pişman olup olmadığını sorduğu Özgül, "Kapıyı kırmadım. Yapmadığım suçtan dolayı neden pişman olayım. Beraatimi istiyorum" diye konuştu.

Sanığa "kamu malına zarar verme" suçundan önce 1 yıl hapis cezası veren mahkeme, sanığın duruşmalardaki iyi halini göz önünde bulundurarak cezayı 10 ay hapse indirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler