Araklı ve Sürmene'den su projesi

      Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi ve Sürmene Belediye Başkanı Fikri Usta, projenin tanıtımı için ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, Araklı Kaymakamı Avni Kula, Sürmene Kaymakamı Mustafa Eraslan, İller Bankası Trabzon Bölge Müdürü Şükrü A

Araklı ve Sürmene'den su projesi

 


     Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi ve Sürmene Belediye Başkanı Fikri Usta, projenin tanıtımı için ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, Araklı Kaymakamı Avni Kula, Sürmene Kaymakamı Mustafa Eraslan, İller Bankası Trabzon Bölge Müdürü Şükrü Aygar, Araklı Emniyet Müdürü Kadir Kaplan, Araklı Müftüsü İlyas Öztel, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hüseyin Kalaycı, Araklı Milli Eğitim Müdürü Yusuf Çaya, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Alaattin Emin ile inşaat ihalesini alan firma yetkilisi Metin Güzel katıldı. 

     Araklı Belediye Başkanı Çebi, Araklı ve Sürmene'nin yüz yıllık su ihtiyacını çözecek içme suyu projesinin hayata geçirilmesi için yapılan çalışmaların sonuna geldiğini belirtti. 

     Bu projenin yüzde 50'lik bölümünün hibe olacağını, kalanını da Araklı ve Sürmene belediyelerinin karşılayacağını ifade eden Çebi, ''72 kilometreden gelecek olan suyumuzun maliyetini kazanca çevirmek için santral kurup gelir elde etmenin de planlarını yapıyoruz. Bunun yanında bir de elektrik üretimi konusunda bir projemiz var. Bunun da onayını bekliyoruz. Bu projemizin de hayata geçmesi halinde hem Araklı hem de Sürmene Belediyelerimiz maddi anlamda çok daha rahat konuma gelecek'' dedi. 

     Sürmene Belediye Başkanı Fikri Usta ise Sürmene olarak su ihtiyacını kuyulardan çekerek karşılamaya çalıştıklarını kaydederek, ''Bu proje ile 50-100 yıllık su ihtiyacımızı gidermiş olacağız'' diye konuştu. 

     İller Bankası Bölge Müdürü Aygar, 3-4 yıldır bu projeyi hayata geçirmek için uğraştıklarını belirterek, ''Bu proje 2009 yılında onaylandı. Yaklaşık 72 kilometre iletim hattına sahip, kısmi şebekesi ise 35 kilometre. 10 adet depo ve mevcut depolar onarılacak. Arıtma tesisi yapılacak. 2043 yılındaki içme suyu ihtiyacına göre proje yapıldı. İhalenin bu günkü bedeli 21 milyon 870 bin 792 lira. Bitim aşamasında bu bedel 30 milyon liraya çıkabilecek'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel