Araklı'da yüzlerce ürün imha edildi!

Araklı'da sağlıksız tüketime geçit yok

Araklı'da yüzlerce ürün imha edildi!
Haber61 / Trabzon İlçesi Araklı Kaymakamlığı ve Araklı Belediye Başkanlığının oluşturduğu komisyonda görevli,  Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Araklı toplum sağlığı ve Zabıta Müdürlüğü elamanlarınca,  ilçe sınırları içerisinde gıda denetimlerini sürdürmeye devam ediyor.

Zabıta Müdürü Şenol Çebi yaptığı açıklamada, "Kurulan komisyon ile çok güzel bir çalışma içerisindeyiz." dedi. Çebi, İlçe Merkezi içerisinde bulunan bütün okul kantinlerinin denetlendiğini,  okul kantinlerinde tarihi geçmiş gıda maddesine rastlanmadığını ancak temizlik konusunda hijyenik şartlarda temizliği yapılmayan malzemelerin temizliği konusunda kantinde çalışan elamanların, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'ne bağlı Gıda Mühendisleri tarafından gerekli ikaz ve uyarıların yapıldığını belirtti. Çebi ayrıca okulların etrafında bulunan kafe, tost-hamburger, kahvaltı solanları ve bakkallarda yapılan denetimlerde çok sayıda cips, meşrubat bisküvi, çikolata vb. gibi tarihi geçmiş gıda ürünleri raflardan toplanarak imha edildiğini söyledi.



Denetimler sayesinde esnafların hizmet kalitesinin arttığını,  yapılan denetimlerden halkın çok memnun olduğunu belirten Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi , halkın sağlıklı ürünler tüketebilmesi için bundan sonrada denetimlerin devam edeceğini temizlik ve hijyen şartlarına uymayan esnaflar hakkında müsamahaya kesinlikle izin verilmeyeceğini söyledi. Şu ana kadar yaklaşık 50 adet işyerinin denetlendiğini, Çebi "Denetimlerde; Meyve Suyu 33 Adet,  Cips 252 Adet,  E Puf 1100  Adet,  Krem Şanti 30 Adet, Ayran- Yoğurt 13 Adet,  Süzme Peynir 16 Adet, sebze Çorbası 18 adet,  46 adet hamur kabartma tozu, Margarin 27 adet, jeli şeker 55 adet, Elma Sirkesi 8 adet, vb. bir çok ürün imha edilmiştir." dedi. Başkan Recep Çebi bundan sonrada denetimlerin devam edileceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler