Arakan için Trabzon'dan yardım

Güneydoğu Asya’da bulunan Myanmar’ın Arakan Bölgesi’nde yaşayan Müslüman halka yardım için Trabzon’da yardım kampanyası başlatıldı. Kampanyayla ilgili Vali Dr. Recep Kızılcık yaptığı açıklamada, barınma, açlık, susuzluk ve salgın hastalık tehlikesi ile mu

Arakan için Trabzon'dan yardım

Güneydoğu Asya’da bulunan Myanmar’ın Arakan Bölgesi’nde yaşayan Müslüman halka yardım için Trabzon’da yardım kampanyası başlatıldı. 

Kampanyayla ilgili Vali Dr. Recep Kızılcık yaptığı açıklamada, barınma, açlık, susuzluk ve salgın hastalık tehlikesi ile muhtaç ve mağdur durumda bulunan Myanmar’daki Arakan bölgesinde yaşayan Müslüman halka her türlü yardım ve desteği sağlayarak sıkıntıların hafifletilmesine katkıda bulunmak amacıyla Başbakanlık genelgesi doğrultusunda Valilik olarak yardım kampanyası başlatılmasına karar verdiklerini söyledi.

Trabzonlular’ın zor şartlarda yaşayan bölge halkını desteklerini esirgemeyeceğine inandığını kaydeden Vali Kızılcık, “Müslümanlar olarak birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız. Müslüman kardeşlerimizin yaşadığı bu sıkıntılara bizlerin duyarsız kalması imkansızdır. Trabzonlu hemşerilerim, yardımlaşma ve dayanışma duygusunun yoğun olarak yaşandığı mübarek Ramazan ayında, Myanmar’ın Arakan bölgesi Müslüman halkı için her türlü yardım ve desteği sağlayacaktır. Vatandaşlarımızın ellerinden geldiği ölçüde yardım yapmalarını bekliyoruz” dedi.

Kampanyanın 4 Eylül tarihinde sona ereceği ifade edilirken, yardımların T.C Ziraat Bankası Aşağıayrancı Şubesi'nde açılan TL-Hesap No ( IBAN): TR270001000820555555555043 "Myanmar Yardım Kampanyası" hesabına yatırılması istendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel