Anzer Balı'na rakip çıktı!

 Giresun'un Şebinkarahisar balı Uluslararası Bal Kongresi’nde en iyi ballar arasında yerini aldı. Muğla'nın Fethiye ilçesinde düzenlenen 4. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi'ne katılan Şebinkarahisarlı Gürsel Tuncer ve Ömer Şentürk'ün balı

Anzer Balı'na rakip çıktı!

 Giresun'un Şebinkarahisar balı Uluslararası Bal Kongresi’nde en iyi ballar arasında yerini aldı. 

Muğla'nın Fethiye ilçesinde düzenlenen 4. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi'ne katılan Şebinkarahisarlı Gürsel Tuncer ve Ömer Şentürk'ün balı bin 400 üreticinin katıldığı yarışmada en güzel ballar arasında gösterilirken, yarışmacı Gürsel Tuncer, analiz raporundaki değerlerinin kalitesinin Anzer balı kalitesinde olduğunu söyledi.

“Yaşam İçin Doğa, Doğa İçin Arılar Yaşamalı” sloganıyla gerçekleşen kongrede dünya standartlarına göre olması gereken bal özelliklerinin tümünü fazlasıyla yansıtan Şebinkarahisar Balı uluslararası bir arıcılık kongresinde belgeleriyle kanıtlandığını ifade eden Arı Yetiştiricisi Gürsel Tuncer “Şebinkarahisar'da üretilen hakiki balların hepsi kaliteli. İlçemizin bilinmeyen değeri olan bu balı da Muğla'da düzenlenen uluslararası bir arıcılık kongresinde de belgeleriyle tespit edilmiştir. Kongrede aldığımız değerlerin Anzer Balı kalitesinde olduğunu gördük" dedi.

Analiz raporunda, dünya standartlarında olması gereken değerlerin de üzerinde pozitif bir değer alan Şebinkarahisar balının yurt dışına ihracat yapabileceğini de sözlerine ekleyen Gürsel Tuncer, vatandaşların arıcılık konusunda bilinçsiz olduğunu belirterek, dışarıya göç vererek kan kaybeden Şebinkarahisar'da bu sektörün geliştirilebileceğini ifade etti.

Bal üretiminin ilçeye önemli ekonomik katkı sağlayabileceğini de ifade eden Tuncer “Gerçek balın üretimi konusunda denetimler yapılmalı. Bal üreticiliği ilçemize ciddi bir girdi sağlayabilir. İlaçlama konusunda eğitimler verilmeli, arıcılık okulları açılmalı. Verilecek eğitimlerle bilinçlenen vatandaşlarımız dışarıya göçten vazgeçecektir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler