Annesi onu tek parmağı ile büyütecek

Trabzon'da, doğuştan sol kolu olmayan, diğer kolunda ise tek parmağı bulunan Melih ile sağlık sorunları sonucu iki bacağı kesilen Hikmet Polat çiftinin sağlıklı bir bebekleri dünyaya geldi.Engellerine rağmen mutlu olmayı başaran çift, ''Nisa'' adını verdi

Annesi onu tek parmağı ile büyütecek

Trabzon'da, doğuştan sol kolu olmayan, diğer kolunda ise tek parmağı bulunan Melih ile sağlık sorunları sonucu iki bacağı kesilen Hikmet Polat çiftinin sağlıklı bir bebekleri dünyaya geldi.

Engellerine rağmen mutlu olmayı başaran çift, ''Nisa'' adını verdikleri kızlarını kucaklarına almanın heyecanını yaşıyor -Bebeğini tek parmağı ile seven anne Polat: ''Anne olmak çok duygulu, değişik bir şey. Kollarım olmadığı için hiçbir zaman evliliği, anne olmayı düşünmemiştim ama''
 
Trabzon'da doğuştan sol kolu olmayan, normalden kısa olan diğer kolunda ise tek parmağı bulunan Melih ile sağlık sorunları sonucu iki bacağı ameliyatla kesilen Hikmet Polat çifti, dünyaya gelen ''Nisa'' bebeği kucaklarına almanın heyecanını yaşıyor. 
     
Tokat'ta yaşayan Hikmet Polat'ın (43) bir müzik kanalında yayımlanan ''özürlüyüm, davul bile dengi dengine çalar, benim gibi biriyle evlenmek istiyorum' mesajını gören doğuştan bedensel engelli Melih Sivrikaya (40), Hikmet'i cep telefonundan arayarak bir süre görüştü. 
     
Doğuştan sol kolu olmayan, normalden kısa olan diğer kolunda ise tek parmağı bulunan Melih ile geçirdiği trafik kazasının ardından sağlık sorunlarına da bağlı olarak bir bacağı ameliyatla diz altından kesilen Hikmet, yaklaşık 20 gün süren görüşmenin ardından evlenmeye karar verdi. Çift, kız tarafının evlenmelerine izin vermemesi üzerine 2010'da kaçarak evlendi. 
     
Aile ile barıştıktan sonra Trabzon'un Akçaabat ilçesine yerleşen Polat çifti, engellerine rağmen mutlu yaşamlarını sürdürürken Hikmet Polat'ın diğer bacağı da damar tıkanıklığı nedeniyle ameliyatla diz altından kesildi. 
     
Çeşitli sağlık sorunları ve maddi imkansızlıklara rağmen birbirlerine destek olan Polat çiftinin üç gün önce Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi Kadın Doğum Servisi'nde 3 kilo 300 gram, sağlıklı bir bebekleri dünyaya geldi. Engellerine rağmen mutlu olmayı başaran çift, ''Nisa'' adını verdikleri kızlarını kucaklarına almanın heyecanını yaşıyor. 
     
''Benim yapamadığımı eşim yapar''    
     
Melih Polat, anneliğin çok güzel duygu olduğunu, kızını kucağına alınca büyük sevinç yaşadığını söyledi. 
     
''Anne olmak çok güzel, inanıyorum ki Allah bize yardımcı olacak'' diyen Polat, evde eşimin yardımıyla kızıma bakabileceğini belirterek, ''Eşim yürüyemediği için bebek hasta olursa yalnız doktora götüremem, düşürürüm diye korkuyorum. Evde bakarım, sorun olmaz ama hastaneye giderken yanımda birinin olması lazım. Koluma alırım düşer endişesini taşıyorum'' dedi. AA'dan Tuba Yardımcı Mısır'a konuşan Polat, ''benim yapamadığını eşim yapar, eşimin yapamadığını ben yaparım ve kızımızı büyütürüz'' diyerek, şöyle devam etti: 
     
''Eşimle tanışana kadar evlilik aklımın ucundan geçmiyordu. Zaten geçseydi önceden evlenirdim. Nasip böyleymiş yuva kurdum, Allah'a şükür şimdi mutluyuz. Maddi açıdan biraz yoruluyoruz, kirada oturuyoruz. Şimdi çocuk da oldu ve masraf arttı.
 
Eşimin bir bacağının protezi yoktu, geçen Ramazan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın eşi ziyaretimize geldi ve sağ olsunlar yardımda bulundular. Eşime protez bacak alındı ancak takabilmesi için fizik tedavi görmesi lazım. Protezi takamadığı için evden çıkamıyor. Dışarıda yapılması gerekenleri ben yapmaya çalışıyorum.'' 
     
Kızını kucağına aldığında bile anne olduğuna inanamadığını dile getiren Polat, ''Anne olmak çok duygulu, değişik bir şey. Kollarım olmadığı için hiçbir zaman evliliği, anne olmayı düşünmemiştim ama nasıl oldu ben de şaşırdım.
 
Çocuğum oldu, 'benim midir, değil midir hala inanamıyorum.' Allah herkesi çocuk sahibi yapsın. Çocuğumuzun büyüdüğünü görecek miyiz bilmiyoruz ama inşallah büyüdüğünde bize yardımı dokunur. Belki bize bir bardak su, bir kase çorba verir. Durumumuz ortada, her şey görünüyor'' diye konuştu. 
     
'Çocuğa nasıl bakılacağını öğreneceğim''     
     
Baba Hikmet Polat ise geçirdiği trafik kazası ve sigara nedeniyle yaşadığı sağlık sorunlarının kendisini engelli hale getirdiğini belirterek, herkesi sigaradan uzak durmaya davet etti. 
     
Evlat sahibi olmanın çok güzel bir duygu olduğunu ifade eden Polat, sarılık dolayısıyla tedbir amaçlı kuvözde tutulan kızına bir şey olur endişesiyle günde sadece bir saat uyuyabildiğini söyledi. 
     
Eşi için Tokat'tan ayrılarak Akçaabat'a yerleştiğini dile getiren Polat, ''Eşim Fizan'da olsaydı yine giderdim. Onun için ölürüm. Kızımın bakımında eşime yardımcı olmak için bir şeyler öğreneceğim. Çocuğa nasıl bakılacağını öğreneceğim ve elimden geldiğince yapmaya çalışacağım. Eşime çocuğu vermede yardımcı olurum ama altının temizlenmesinde belki sıkıntı yaşarım, olsun ona da katlanırız, öğreniriz onu da'' dedi. 
     
Polat, geçimlerini üç ayda bir aldığı engelli maaşı ve yakınlarının yardımıyla sağladıklarını anlatarak, ''Yetkililerden, hayırseverlerden iş istiyorum. Kim çalışmak istemez ki. Akşam evime giderken bakkaldan bir ekmek alsam daha mutlu olurum. En azından 'çalışabiliyorum, evime destek olabiliyorum' derim. Çocuğumuza gelecek hazırlamak isterim. Tek temennimiz huzurlu bir yaşam'' diye konuştu. 
     
Tekerlekli sandalyeyi kol kuvvetiyle kullandığı için çeşitli sağlık sorunları yaşadığını vurgulayan Polat, evde kullanabileceği akülü tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olduğunu belirtti. 
     
Anne Polat, kuvözde tutulduğu yeni doğan ünitesinden emzirmek için yanına getirilen kızı Nisa'yı kolu ile tutmaya çalışarak, ''Bak bebeğim annenin bir parmağı var. Annen seni tek parmağı ile büyütecek'' diyerek, parmağı ile kızının yüzünü, başını okşadı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel