Anne-kız teleferikte 6,5 saat kaldı!

Rize'nin Ardeşen ilçesine bağlı Duygulu köyündeki çay arazilerine araç yolu olmadığı için teleferik aracılığıyla yolculuk yapan anne ile kızı teleferikin arızalanması sonucu 6 saat boyunca 350 metre yükseklikte mahsur kaldı. Altı saat kurtarılmayı bekleye

Anne-kız teleferikte 6,5 saat kaldı!

Rize'nin Ardeşen ilçesine bağlı Duygulu köyündeki çay arazilerine araç yolu olmadığı için teleferik aracılığıyla yolculuk yapan anne ile kızı teleferikin arızalanması sonucu 6 saat boyunca 350 metre yükseklikte mahsur kaldı. Altı saat kurtarılmayı bekleyen anne ile kızı filmleri aratmayan bir kurtarma operasyonuyla kurtarılabildi.

Olay, Rize'nin Ardeşen ilçesine bağlı Duygulu köyünde meydana geldi. Sabah erken saatlerde çay toplamak için evlerinden ayrılan Gürhan (45) ve İlkay Çepnioğlu (18) isimli anne-kız, çay tarlasına araç yolu ulaşımı olmadığı, patika yolu ise çok çetin ve uzak olduğu için yaklaşık 350 metre yükseklikten bir tepeden diğer bir tepeye gerilen teleferik hattını kullanarak gittiler. Burada birkaç saat çay toplayan anne ile kızı, topladıkları çaylarını teleferikle karşı tepeye gönderdikten sonra son olarak kendileri binerek karşı tepedeki evlerine geçmeye çalıştı. Gürhan ve İlkay Çepnioğlu, bindikleri teleferik vagonunu çeken sırma tellerinin birbirine bağlanması sonucu meydana gelen arıza ile yaklaşık 350 metre yüksekliğindeki teleferik üzerindeki vagonda mahsur kaldılar. Köy halkının mahsur kalan kişileri kurtarmak için sergilediği uzun uğraşlar sonuç vermeyince Jandarma, İl Afet Acil Kurtarma ekipleri ile AKUT'a olay haber verildi. Filmleri aratmayan operasyonla teleferik hattı üstüne yeni bir vagon daha konarak mahsur kalan anne ile kızına ulaşıldı, yaklaşık 6 saat boyunca 350 metre yükseklikte mahsur kalan anne kız, uzun uğraşlar sonucu sağ salim kurtarıldı. Anne ile kızının yaşadıkları olay karşısında büyük korku yaşadıkları gözlendi.

Yaşanan olay karşısında büyük bir korku yaşayan köy halkı da, yetkililere seslenerek bölgeye acilen yeni bir araç yolunun açılmasını istedi. Bölgede yıllardır yeni bir yol yapılması için uğraştıklarını belirten Köy Muhtarı İsmail Topaloğlu, "Fakat köyümüzde yolun yapımını istemeyen 3-5 arazi sahibi var, bu arazi sahipleri ne yolun geçmesine müsade ediyor ne de yol geçecek olan araziyi parası ile satın almamıza müsade ediyor. Yıllardır çaresizce teleferiklerle bu şekilde tehlikeli bir yolculuk yaşayarak köy halkı çay tarlalarına gidip çayını topluyor. Kara üzerinden patika yol ile ulaşım çok zor olduğu için, genelde teleferiğe binerek çay tarlalarına gidiliyor-geliniyor ve bu mahsur kalma olayı sık sık yaşanıyor. Buradan yetkililere sesleniyor. Artık siyasilerin ve bürokrasinin bu konuya el atması lazım" dedi.

Öte yandan, 6 yıl önce yine aynı teleferik hattı üzerinde yaşanan kazada 11 yaşındaki Murat Topaloğlu isimli bir çocuk teleferik vagonundan düşerek dere yatağına yuvarlanmış ve aldığı ağır darbeler sonucu hayatını kaybetmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler