Ankara'dan Trabzon'a Lojistik mesajı

 TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon’un lojistik gücünü hayata geçirme çalışmalarından sona doğru yaklaşıldığını belirtti. TTSO’nun Türkiye’nin 2023 vizyonunu benimsediğimi ve bu hedefe katkı sağlamak amacıyla çalışmalara öncelik ve

Ankara'dan Trabzon'a Lojistik mesajı

 TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon’un lojistik gücünü hayata geçirme çalışmalarından sona doğru yaklaşıldığını belirtti.

 
TTSO’nun Türkiye’nin 2023 vizyonunu benimsediğimi ve bu hedefe katkı sağlamak amacıyla çalışmalara öncelik verildiğini ifade eden Hacısalihoğlu, “2009 yılı başında oluşturulan odamızın çalışma stratejisinin ana hatları bu düzlemde gerçekleştirildi. Eğitim, danışmanlık ve bilgilendirme ile üyelerimizin kapasiteleri arttırıldı.
 
Bölgesel, ulusal ve uluslararası hibe fonları üyelerimize olan işletmelere kazandırılmasında birebir görev yapıldı ve bu alanda odamız büyük başarı sağladı. Avrupa Birliği, KOSGEB, DOKA, IPARD desteklerinde üyelerimize yaptığımız katkı ile ülke genelinde ilk sıralara yerleştik. Artık gururla söyleyebiliriz ki birçok üyemiz başarıyla proje yapabilecek, yürütebilecek bir seviyeye ulaştı. Bu alandaki çalışmalarımızı daha da yaygınlaştırarak tabandaki bütün üyelerimize bu hizmetlerimize kolayca erişebileceği merkezler kurduk. Bu merkezlerde uzman kadrolar ihtisas ederek üyelerimizi güçlendirdik.
 
İlimiz ve bölgemizin yatırım profilini de mümkün mertebe değiştirmeye tabi tuttuk ve bunda da başarılı olduk. Dünya standartlarında üretim yapan işletmeleri ilimize kazandırdık. Trabzon Teknoloji Geliştirme Merkezi’ni hizmete açtık. Kısa sürede yüzde 60 doluluk oranına eriştik. Çok hassas projelerin yürütüldüğü TEKNOKENT önümüzdeki süreçte ülkemizin ve dünyanın dikkatini çekecek projeleri hayata geçirecektir” şeklinde konuştu.
 
Rusya’nın en büyük hava yolu firması ile Trabzon arasında hafta da iki gün Sochi’ye uçak seferleri başlatıldığını söyleyen Başkan Hacısalihoğlu, “Trabzon İnavasyon Merkezi kuruldu. Avam projeleri tamamlandı. Mühendislik ve bilimsel bir merkez kimliğindeki İnavasyon Merkezi adım adım tamamlanırken Türkiye’nin geleceğine Trabzon’dan çok ciddi bir katkı verilmiş olacaktır. Yakın komşu ülkelerle kurulan ticari bağlar Karadeniz Ticaret Ağı, Avrupa İşletmeler Ağı gibi uluslararası projeler ile desteklendi. Üyelerimizin ticari bağlarını güçlendirecek farklı ülkelerden 24 ağırlıklı Ticaret ve Sanayi Odası olmak üzere resmi kurum ve kuruluşlar ile işbirliği protokolleri imzalandı. Rusya Federasyonu ile ticari ilişkilerimizin gelişmesine büyük katkı verecek olan uçak seferlerinin başlatılması için yaptığımız çalışmalar başarıyla sonuçlandı” ifadelerini kullandı.
 
Trabzon’un Lojistik gücünü hayata geçirme çalışmalarında sona doğru yaklaşıldığını vurgulayan TTSO Başkanı Hacısalihoğlu, şöyle konuştu:
 
Artık bilimsel veriler ışığında Ekonomi Bakanlığımız merkezi hayata geçirecek. İçinde bulunduğumuz coğrafyanın son 25 yılda önümüze koyduğu ufuk doğrultusunda iş dünyamızın pazarını genişlettik. Balıkçılık sektörümüz, gemi sanayi üreticilerimiz, mobilya sektörümüz başta olmak üzere birçok sektörden KOBİ temsilcimizi yurt dışına çıkardık. Ayrıca Türkiye’de ilk kümelenmeyi uygulayan iller arasında yer aldık. Gemi imalatı sanayi, kuyumculuk, mobilya, süt ve süt ürünleri bu kapsamda değerlendirildi.
 
Bu pazarlara ulaşmada Ar-ge ve teknolojik ürünlerin rekabet avantajını değerlendirmek için bu yönde yatırımlar ve üretimlere üyelerimizi yönlendirdik. Yeni Türk Ticaret Kanunu’nun hayata geçmesinde zorluklar üyelerimizin talepleri doğrultusunda ilgili makamlar uyarıldı. Meslek komitelerimizin çok aktif bir çalışma dönemi geçirdi. Odamızda üyelerimizle el birliği yaparak ortak yürütülen birçok projede bölgenin gelişimi hedeflendi. Bugün 25 milyon avro üzerinde kaynak yönetimini yürüten odamızda yüzlerce proje hayata geçiriliyor. Genç girişimciliğin desteklenmesi için yürüttüğümüz çalışmalarda 2 binin üzerinde girişimci yetiştirildi. İstihdam çalışmalarında birebir katkı verecek İŞKUR, KOSGEB ve BECERİ-10 gibi ülkenin geleceğinde etkili dev projeler başarıyla ilimizde uygulandı. Trabzon’un, bölgenin ve ülkenin geleceğine katkı koyan geliştiren Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası önümüzdeki döneminde bölgede belirleyici rolünü başarıyla sürdüreceğine inanıyorum.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler