Ankara Büyükelçisi Trabzon'da

Polonya'nın Ankara Büyükelçisi Marcin Wılczek, Türkiye ile Polonya arasındaki ekonomik ilişkilerin daha da gelişmesi için çalıştıklarını söyledi.Wılczek, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, Türkiye ile Polonya arasında

Ankara Büyükelçisi Trabzon'da

Polonya'nın Ankara Büyükelçisi Marcin Wılczek, Türkiye ile Polonya arasındaki ekonomik ilişkilerin daha da gelişmesi için çalıştıklarını söyledi.

Wılczek, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, Türkiye ile Polonya arasında tarihten gelen iyi ilişkiler olduğunu belirterek, ''Hem Türkiye'nin hem de Polonya'nın son yıllarda ekonomileri olumlu anlamda gelişti. İki ülke arasındaki ticaret hacminde son yıllarda artış yaşanıyor. Siyasi ilişkilerimiz de oldukça iyi. Türkiye ile Polonya arasındaki ekonomik ilişkilerin daha da gelişmesi için çalışıyoruz'' dedi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu ise Trabzon'un son yıllarda büyükelçiler tarafından sık sık ziyaret edildiğine dikkati çekerek, şunları söyledi:

 ''Trabzon çok önemli bir ticaret şehri. Ayrıca Trabzon bulunduğu konum itibariyle stratejik bir öneme sahip. Bu nedenle gerek Avrupa'dan gerekse dünyanın bir çok ülkesinden Trabzon'a karşı ilgi var. Polonya ile de Türkiye'nin yakın ilişkileri mevcut. İki ülkenin ekonomik ilişkilerinin daha üst noktalara çıkması en büyük arzumuz.''

Hacısalihoğlu, Trabzonlu ve Polonyalı iş adamlarının karşılıklı görüşüp, ticari ilişkilerin geliştirilmesi noktasında çalışmalar yapması gerektiğini de kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel