Altunbaş'tan halk sağlığı merkezine ziyaret

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, Trabzon Halk Sağlığı Müdürü Köksal Hamzaoğlu’nu ziyaret etti.Altunbaş, burada yaptığı açıklamada sağlıktaki dönüşümlerin göz kamaştırdığını fakat zaman zaman insan kaynaklı eksikliklerinde olduğunu dile geti

Altunbaş'tan halk sağlığı merkezine ziyaret

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, Trabzon Halk Sağlığı Müdürü Köksal Hamzaoğlu’nu ziyaret etti.

Altunbaş, burada yaptığı açıklamada sağlıktaki dönüşümlerin göz kamaştırdığını fakat zaman zaman insan kaynaklı eksikliklerinde olduğunu dile getirerek vatandaşların varsa eksiklik bunu yetkili kurullara bildirmesini istedi. Trabzon AK Parti Ortahisar ilçe başkanı Temel Altunbaş, AK Parti’nin çağdaş bir sağlık sistemini uygulamaya koyduğunu söyledi.

Altunbaş , “İnsan için sağlık her şeyden önce gelir. Çünkü yaşamak, öğrenmek, iş yapabilmek, çalışabilmek için sağlıklı olmak gerekir. Sağlığı yerinde olan insanlar kendisine, ailesine, çevresine ve topluma yararlı olabilirler.” dedi.

Ak parti iktidarları döneminde hastanelerden geri çevrilme, rehin devri, ilaç kuyruğu sona erdi. Gezici sağlık birimleri ve sağlık ocakları artırıldı, sağlık ocaklarında herkese ücretsiz sağlık hizmeti verilmeye başlandı" dedi.

Hastanelerin birleştirilerek herkesin istediği hastanede muayene olma döneminin başladığını kaydeden Altunbaş, "Hastanelerde MR, tomografi, diyaliz cihazlarının sayısı artırılarak son teknoloji ile hizmet verilmeye başlandı. Yurdumuzun her yöresine eşit sağlık hizmeti ulaştırmak için doktor sayısı artırıldı ve dengeli bir şekilde dağıtılmaya başlandı. 'Dumansız Hava Sahası' kampanyası başlatarak, dünyada sigara yasağını uygulayan 6. ülke olduk” ifadelerini kullandı.

AK Parti'nin sosyal güvenlik alanında da önemli başarılar kazandığını kaydeden Altunbaş, şöyle devam etti:

“18 yaşına kadar ücretsiz sağlık hizmeti verilmeye başladı. 18-29 yaş arası gençler ve özürlülere istihdam kolaylığı için ilk beş yıl sigorta primlerinin devlet tarafından ödenmesi kolaylığı getirildi. 5 yıl çalışıp vefat eden memurun ailesine ve önceden bu durumda olan 20 bin aileye de maaş bağlanmaya başlandı. Ölen sigortalıların, geliri olmayan 65 yaşından büyük anne-babalarına maaş bağlandı. Hiç geliri olmayan veya asgari ücretin 1/3’ünden az geliri olan vatandaşlarımızın sağlık primini devletin ödemesi sağlandı. Yüzde 70’den fazla özürlü ve 65 yaş aylığı olan 85 yaş üstündeki vatandaşların maaşları evlerinde ödenmeye başlandı ve önceki borçları silindi. Genel Sağlık Sigortası ile tüm vatandaşlarımız ve sığınmacılar da sağlık kapsamına alındı.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel