Alo 181 en çok ne için aranıyor?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Alo 181 çağrı merkezini 2013 yılının Ocak ve Ağustos ayları arasından en çok çağrı kentsel dönüşüm çalışmaları konusunda geldi.Trabzon’da Ocak ayı başından bu yana hizmet vermeye başlayan ve bu şekilde hizmet veren Türkiye'de

Alo 181 en çok ne için aranıyor?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Alo 181 çağrı merkezini 2013 yılının Ocak ve Ağustos ayları arasından en çok çağrı kentsel dönüşüm çalışmaları konusunda geldi.
Trabzon’da Ocak ayı başından bu yana hizmet vermeye başlayan ve bu şekilde hizmet veren Türkiye'deki tek çağrı merkezi olma özelliği taşıyan “Alo 181 Çevre ve Şehircilik Hattı” 81 ile hizmet vererek vatandaşların çevre ve şehircilik ile ilgili sorularına yanıtlar veriyor. 45’i bayan toplam 80 kişinin görev yaptığı çağrı merkezine Ocak ayından bu yana günde bine yakın kişi arıyor. En çok bildirimler sırasıyla İstanbul, İzmir, Ankara, Kocaeli, Bursa, Konya, Antalya, Trabzon, Kayseri ve Adana illerinden yapıldı.
En fazla çağrı kentsel dönüşüm konularında gelirken, bunu Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) konularını sormak ve bilgi almak, çevre yönetimi konularında; mesleki hizmetler, yardım masası, mekânsal planlama, yapı denetimi çalışmaları ve doğal sit alanları ve korunan alanlar konularında geldi.

“EN ÇOK ÇAĞRI AĞUSTOS AYINDA GELDİ”
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Alo 181 çağrı merkezine en çok çağrı Ramazan ayının da yaşandığı Ağustos ayında geldi. Davul sesinden rahatsız olan, gürültüden dolayı şikayet eden vatandaşlar olurken, bir vatandaş 'Alo 181'i arayarak ihbarda bulundu ve evin altına inerek davulcuyu kovaladığını belirtti. En az çağrı ise Şubat ayından geldiği öğrenildi. 2013 yılının Şubat ayında bin civarında, Mart ayında bin, Nisan ayında 2 bin, Mayıs ayından 4 bin, Haziran ayında 7 bin, Temmuz ayında 7 bin ve Ağustos ayında 9 bin civarında çağrı geldiği belirtildi.

“EN FAZLA ÇAĞRI İSTANBUL’DAN GELDİ”
En çok bildirimler sırasıyla İstanbul, İzmir, Ankara, Kocaeli, Bursa, Konya, Antalya, Trabzon, Kayseri ve Adana illerinden yapıldı.
İstanbul’a 10 bin çağrı, İzmir, Ankara, Kocaeli, Bursa illerine yaklaşık 2 bin çağrı, Konya, Antalya illerinde bin çağrı, Trabzon, Kayseri ve Adana illerinden ise 750 çağrı geldiği bildirildi.
Alo 181 çağrı merkezini arayan vatandaşların yüzde 77,9’u bilgi almak için, yüzde 18,70’i şikayette bulunmak için, yüzde 3,40’ın ise ihbarda bulunmak için aradı.

“EN ÇOK ÇAĞRI KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI KONUSUNDAN GELDİ”
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Alo 181 çağrı merkezini arayarak bilgi edinmek için vatandaşları en çok kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi almak istediler. Kentsel dönüşüm çalışmaları konusundan bilgi almak isteyen illerin en başında İstanbul gelirken, sırasıyla Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Kocaeli, Van, Ağrı, Eskişehir ve Diyarbakır takip etti.
ÇED konusundan en çok çağrı gelen iller sırasıyla İstanbul, Kocaeli, İzmir, Bursa, Antalya, Konya, Trabzon, Ankara, Gaziantep illeri takip etti.
Çağrı merkezini araya vatandaşların yüzde 98,18’inin talepleri, asistanlar, uzmanlar ve il müdürlükleri tarafından değerlendirilerek sonuçlandırılırken, geri kalan yüzde 1,82’lik kısmın incelenmesine devam edildiği öğrenildi.

“ALO 181 HAKKINA GELEN ÇAĞRILARDAN BAZILARI”
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Alo 181 çağrı merkezini 2013 yılının Ocak ve Ağustos ayları arasında gelen çağrılardan bazıları şöyle:
“-Kentsel dönüşümde devlet kredi desteği sağlıyor. Bir vatandaşta bunun üzerine 'Alo 181' arayarak ticaret ile uğraştığını durumunun kötü olduğunu faiz oranları ve geri ödeme koşulları uygun olduğu için bu krediden faydalanıp faydalanamayacağını sordu.”
-“Bir vatandaş kendi komşusunu tarlaya gübre atıp kötü koku yaydığı için şikayet etti”
-“Bir vatandaş Kendi çalıştığı fabrikayı çevreye atık attığı için gizlice ihbar etti.”
-“Bir vatandaş Kentsel dönüşüm projesinden faydalanıp yeni dairesine geçmiş. Alo 181 Arayarak Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ı evinde misafir etmek istediğini çok minnettar olduğunu ve muhakkak beklediğini belirtti.”
-“Bir vatandaşı Alo 181’e bir koli reçel gönderdi, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ı ve çalışmalarını çok beğendiğini ve kendisine teslim edilmesini istedi.”
-“Beşiktaşlı bir futbolsever bir vatandaş stadyuma ve çevreye verilen zarardan dolayı şikayette bulunup kendi taraftarlarını şikayet edip uzunca dertleşmeye çalışmış.”
-“Vatandaş İstanbul’dan arayarak Gezi parkı projesini desteklediğini ve hemen yapılmasını istediğini belirtti.”
-“Tarlasına ekim yapan bir vatandaş Çevre hattı olduğumuz için arayıp yağmur yağıp yağmayacağını sordu.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler