Almanya'nın aradığı Karadenizli bulundu!

Almanya'nın Köln kentinde, 15 Mart'ta Ren nehrinde boğulmak üzere olan iki kız çocuğunu kurtardıktan sonra nehirde kaybolan Gümüşhaneli Ali Kurt'un cesedi bulundu. Üç çocuk babası Ali Kurt'un cesedinin nehrin akıntısıyla 100 kilometre uzağa sürüklendiği o

Almanya'nın aradığı Karadenizli bulundu!
Almanya'nın Köln kentinde, 15 Mart'ta Ren nehrinde boğulmak üzere olan iki kız çocuğunu kurtardıktan sonra nehirde kaybolan Gümüşhaneli Ali Kurt'un cesedi bulundu. Üç çocuk babası Ali Kurt'un cesedinin nehrin akıntısıyla 100 kilometre uzağa sürüklendiği ortaya çıktı. Dün öğle saatlerinde Xanten ile Kalkar kentleri arasında bir gemi nehirde cesede çarptı. Gemi kaptanı durumu sahil koruma ekiplerine bildirdi. Sahil koruma ekipleri cesedi sudan çıkarttı. Cesette yapılan ilk incelemede 13 gündür kayıp olan Ali Kurt olduğu anlaşıldı. Köln polisi, Kurt ailesini arayarak acı verdi. Ancak cesedin Ali Kurt'a ait olup olmadığının kesinleşmesi için adli tıpta da inceleme yapıldı. Akşam saatlerinde cesedin Ali Kurt'a ait olduğu kesinleşti. Ali Kurt'un Köln'de yapılacak cenaze merasiminin ardından yine Köln'de toprağa verilmesi bekleniyor. Ali Kurt'un yaşamından ümidini kesen ailesi bir süredir, en azından cesedinin bulunabilmesi için yoğun çaba sarf ediyordu. 
 
ALİ KURT NASIL KAYBOLDU?
 
Ali Kurt, 15 Mart tarihinde Köln'deki evinde çocuklarıyla otururken Ren nehrinden gelen sesleri duydu. Pencereden baktığında 6 ve 10 yaşlarında iki kız çocuğunun nehre düştüğünü gördü. Çocuklarına, “Nehre çocuklar düşmüş, onları kurtarmaya gidiyorum, hemen geleceğimö diyerek dışarıya koştu. Ayakkabılarını çıkartarak hiç tereddüt etmeden nehre atladı. İki çocuğu kurtarmayı başardı. Ancak kendisi nehirden çıkamadı. İki kez suya battıktan sonra nehrin sularında kayboldu. Ali Kurt'un kurtardığı çocuklardan 6 yaşındaki Claudette hastanede yaşamını yitirdi. Ali Kurt ise o günden beri yapılan tüm aramalara rağmen bulunamıyor. 
 
ALİ KURT İLK OLARAK YÜZÜĞÜNDEN TANINDI
 
Ren kahramanı Ali Kurt nehirde bulununca ilk olarak parmağındaki yüzüğünden kimliği anlaşıldı. Daha sonra yapılan otopsi sonucu nehirde bulunan kişinin 13 gün önce Köln'de iki küçük kızı boğulmaktan kurtarmak için nehre atlayan Ali Kurt olduğu kesinleşti.
 
Almanya'nın Köln kentinde, 15 Mart'ta Ren nehrinde boğulmak üzere olan iki kız çocuğunu kurtardıktan sonra nehirde kaybolan Ali Kurt'un bulunduğu kesinleşti. 47 yaşında ve üç çocuk babası olan Kurt'un cesedi nehirdeki bir geminin kaptanı tarafından görülüp polise haber verildi. Bulunan kişinin ilk olarak parmağındaki yüzükten tanınarak Ali Kurt'un ailesine haber verildi. Daha sonra yapılan otopsi sonucu cesedin Ali Kurt'a ait olduğu kesinleşti. 
 
EN AZINDAN BİR MEZARI OLACAK
 
Köln'den yaklaşık 100 kilometre uzakta bulunan Ali Kurt'un yeğeni Oktay Ilgaz, “Dün eniştemizin bulunduğu haberi geldi. Bir yandan sevindik ama kendisini kaybettiğimiz için üzüntümüzü anlatmaya kelimeler yetmiyor. Bugün cenazesinin bize teslim edilmesini bekliyoruz. Pazartesi ya da Salı günü ise defin işlemini gerçekleştirmek istiyoruz. Teyzem ve çocukları için buraya defnetmeyi uygun gördük. En azından mezarına gidip konuşurlar, dualarını okurlar, çiçek bırakıp mum yakarlar" dedi.
 
ONUN OLDUĞU KESİNLEŞTİ
 
Cenazenin kendilerine teslim edilmesini beklediklerini belirten Ilgaz, Ali Kurt'un Köln'e defnedileceğini belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Bir gemici görmüş ve haber etmiş. İtfaiye ve polis bakmışlar o mu o değil mi diye. Yüzde 99 onun olduğu anlaşılınca bize haber verdiler. Yapılan otopsi sonucu onun olduğu kesinleşmiş. Biz de adetlerimiz törelerimizi yerine getirmek istiyoruz. Cenaze zamanını ayrıca duyuracağız. Duyarlı olan ve bize destek olan herkese çok teşekkür ediyorum. Sözün bittiği yerdeyiz üzüntü ve sevinç, duygularımız karışık. Umut bitti artık umut yok, Ali eniştemiz artık hayatta değil geri gelmeyecek, bizim de görevimiz onu güzel anılarla hatırlamak."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel