Almanya eski cumhurbaşkanı Trabzon

Almanya'nın eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff, Türkiye’nin mültecileri destekleme konusundaki çabalarını taktir ettiğini söyledi, Diyarbakır’da gözaltına alının Alman gazetecilerin serbest bırakılmasına da çok sevindiğini dile getirdi. Ankara'daki Almany

Almanya eski cumhurbaşkanı Trabzon
Almanya'nın eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff, Türkiye’nin mültecileri destekleme konusundaki çabalarını taktir ettiğini söyledi, Diyarbakır’da gözaltına alının Alman gazetecilerin serbest bırakılmasına da çok sevindiğini dile getirdi.
 
Ankara'daki Almanya Büyükelçiliği’nin önderliğinde yürütülen, 'Bilim Otobüsü' projesi etkinliği için sürdürülen çalışmalar nedeniyle bu sabah Trabzon'a gelen Almanya'nın 10. Cumhurbaşkanı Christian Wulff, özel bir okulda gerçekleştirilen tanıtım etkinliğine katıldı. Vali Yardımcısı Ayhan Yazgan, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş ve okul yöneticiler tarafından karşılanın Wulff, Almanya’nın bir sanayi ülkesi olarak bilimsel projeleri desteklediğini kaydetti, "Gençleri, kimya, fizik, biyoloji ya da mühendislik dallarından meraklandırmak için uğraşıyoruz. Türk-Almanya ilişkileri hep gündemdeydi. Ben de zamanında bu ilişkileri hep destekledim. Şimdi de gençleri, bu konularda daha çok çalışsınlar diye desteklemek ve meraklandırmak istiyoruz" dedi.
 
ALMAN GAZETECİLERİN SERBEST BIRAKILMASINA SEVİNDİM
 
Daha sonra da basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Wulff, geçtiğimiz günlerde Diyarbakır’da gözaltına alınan Alman gazetecilerle ilgili bir soru üzerine, "Serbest bırakılmalarına çok sevindim. Türkiye’nin mültecileri destekleme konusundaki çabalarını taktir ediyoruz. Gerçekten çok büyük çaba sarf ediyorlar. Türkiye ve Almanya bu konuda birlikte çalışıyor, gelecekte de birlikte çalışacaklar" dedi. 
 
Ortadoğu’da yaşanan gelişmelerle ilgili bir başka soru yöneltilmesi üzerine şu anda Cumhurbaşkanı olmadığına hatırlatan Wulff, "Aktif siyaseti artık Cumhurbaşkanımız ile Angela Merkel birlikte oluşturuyorlar. Konunun dışındayım. Gerçi Abdullah Gül ile görüşeceğim. Bu konuları da gündeme alacağız ama basına açık şekilde konuşmayacağız. Kendi aramızda görüş alışverişinde bulanacağız. Şahsi görüşlerimi paylaşacağım" ifadelerini kullandı.
 
Açıklamaların ardından proje kapsamında hazırlanan Bilim Otobüsü’nde incelemelerde bulunan Almanya’nın 10. Cumhurbaşkanı Christian Wulff, okul salonunda bir araya geldiği öğrencilerin gösterilerini izledi.
 
MOBİLİM YOLLARDA PROJESİ
 
Almanya Büyükelçiliği'nin projesi olan ‘Bilim Otobüsü’, 2014 Türk-Alman Araştırma, Eğitim ve İnovasyon Yılı etkinliği çerçevesinde Almanya Federal Eğitim ve Araştırma Bakanlığı ve Almanya Dışişleri Bakanlığı kaynaklarıyla finanse ediliyor. Bilim Otobüsü, 'Mobilim Yollarda' sloganıyla, 11 hafta boyunca Türkiye"yi gezecek ve 15 şehre uğrayacak. Bu şehirlerde okullara gidecek olan otobüs, öğrencilere bilimsel gösteriler sunacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel