Almanya Ali için seferber oldu!

Ren Nehri’ni düşen kızları kurtarmak için atlayan ve henüz kendisine ulaşılamayan Ali Kurt ile geçen sene aynı amaçla nehre atlayıp ölen Yılmaz Acer iş arkadaşı çıktı KÖLN’DE  yaşayan Gümüşheneli Ali Kurt (47) ve Yılmaz Acer (46) Ren Nehri’ne düşen küçük

Almanya Ali için seferber oldu!
Ren Nehri’ni düşen kızları kurtarmak için atlayan ve henüz kendisine ulaşılamayan Ali Kurt ile geçen sene aynı amaçla nehre atlayıp ölen Yılmaz Acer iş arkadaşı çıktı
 
KÖLN’DE  yaşayan Gümüşheneli Ali Kurt (47) ve Yılmaz Acer (46) Ren Nehri’ne düşen küçük çocukları kendi canlarını ortaya koyarak kurtardı. Kurt halen nehrin derinliklerinde kayıp olurken, Acer kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti. KHD adlı motor üretim fabrikasında birlikte çalışmış olan Kurt, 27, 11 ile 7 yaşlarında üç çocuğunu ve Acer 14 ile 19 yaşlarında iki evladını ve kederli eşlerini geride bıraktı.
 
ŞEHİR SEFERBER OLDU
 
ALİ Kurt geçtiğimiz Cumartesi günü Ren Nehri’ne düşen 6 ile 10 yaşındaki iki kızı boğulmaktan kurtardı, ancak kendisi nehrin akıntısına kapıldı ve halen bulunamadı. Yılmaz Acer geçtiğimiz yıl 18 Temmuz’da 10 yaşındaki bir çocuğu boğulmaktan kurtarırken fenalaştı ve kaldırıldığı hastanede yaşam mücadelesini kaybetti. Daha önce Yılmaz Acer için seferber olan Köln, şimdi de Ali Kurt için aynı şeyi yapıyor.
 
BAŞKANDAN TAZİYE MEKTUBU
 
KÖLN Anakent Belediye Başkanı Jürgen Roters, Ali Kurt ailesine yazdığı taziye mektubunda, “Ali beyin sergilediği cesur tavrı karşında Köln halkını temsilen duyduğum saygı ve teşekkürü iletirim” dedi. Yılmaz Acer’in ailesi için daha önce 30 bin euro yardım toplanmıştı. Şimdi aynı şeklide Ali Kurt’un geride kalanları için de yardım kampanyası başlatılacağı belirtildi.
 
“Ne olur  kocamı bulun”
 
Ali Kurt’un kederli eşi Gülsüm Kurt, polis, itfaiye, belediye ve tüm yetkililere arama kurtarma çalışmalarını sürdürmeleri için çağrıda bulundu. Gülsüm Kurt, “Eşimin bulunması için tüm imkanların değerlendirilmesini rica ediyorum. Şimdiye kadar bizi yalnız bırakmayan akraba, komşu ve arkadaşlarımız kendi imkanlarıyla nehrin kenarında arama yapıyor. Eşimi bir an önce defnetmek istiyorum. Cenazeyi Köln’de toprağa vereceğiz” dedi. Geçen sene eşi Yılmaz Acer’i kaybeden Aliye Acer de Gülsüm Kurt’un acısını paylaştı. Almanya’da başkalarına yardım ederken yaralanan veya hayatını kaybeden insanlara kanun çerçevesinde kaza sigortası devreye giriyor. Ödenen dul ve yetim maaşının yanı sıra ailelere bir kereye mahsus 30 bin euro’yu bulabilen cenaze yardımı da tahsis ediliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler