Alman Komutandan Trabzon'a teşekkür

Afganistan'daki Uluslararası Güvenlik Destek Gücü (ISAF) bünyesinde görev yapan Alman askerlerine ait askeri malzemelerin Trabzon'dan Almanya'ya sevkiyatı için Trabzon'da kurulan Alman Lojistik Aktarma Noktası komutanlarından Yarbay Klaus Brandel, Alman S

Alman Komutandan Trabzon'a teşekkür

Afganistan'daki Uluslararası Güvenlik Destek Gücü (ISAF) bünyesinde görev yapan Alman askerlerine ait askeri malzemelerin Trabzon'dan Almanya'ya sevkiyatı için Trabzon'da kurulan Alman Lojistik Aktarma Noktası komutanlarından Yarbay Klaus Brandel, Alman Silahlı Kuvvetleri'nin ISAF malzemelerinin Afganistan’dan geri taşıma işlemini sürdürdüğünü bildirdi.

Brandel, yaptığı yazılı açıklamada, bu yılın nisan ayından beri Trabzon Lojistik Aktarma Noktasında yaklaşık 130 askeri ve sivil personelin ISAF görevi çerçevesinde artık ihtiyaç duyulmayan Alman malzemelerinin geri taşınmasının organize edilmesinde ve fiilen taşınmasında görev aldığını belirterek, "Alman Silahlı Kuvvetleri, ISAF malzemelerinin Afganistan’dan geri taşıma işlemini sürdürüyor" ifadesini kullandı.

Trabzon’dan Almanya’ya gitmek üzere ikinci geminin yola çıktığını belirten Yarbay Brandel, şöyle devam etti:

"12 Ekim'de Alman Silahlı Kuvvetleri bu iddialı lojistik görevin başarılmasında bir adım daha atmıştır. MV SUECIA SEAWAYS adlı Roll on/Roll off yük gemisi toplam 157 araç, 57 fonksiyon konteyneri ve 59 parça yük ile charter seferi olarak Almanya yolunu tutmuştur. Böylece Almanya tarafından Trabzon’da kiralanan liman sahası kısa süreliğine tekrar boşaldı ancak Kunduz ordugahının Afgan güvenlik güçlerine iadesi ardından şimdi Mezar-ı Şerif’ten Trabzon’a ilave malzeme taşınacak ve buradan taşınmaya devam edilmek üzere hazırlanacaktır. Bu durumda tüm malzemelerin Almanya’ya taşınması için 200 metre boyunda olan Danimarka bandıralı MV SUECIA SEAWAYS en az iki kez daha Trabzon Limanına giriş yapacaktır."

Yarbay Brandel, kendilerine destek olan Türk halkı ve yetkililere teşekkür ederek, şunları kaydetti:

"Trabzon, coğrafi konumunun yanında, mevcut altyapı özellikleri sayesinde ISAF malzemelerinin kapsamlı bir şekilde geri nakledilmesi konusunda ideal koşullar sunmaktadır. Almanya hem Türkiye Cumhuriyeti’ne hem de Trabzon ilinin yetkili temsilcilerine ve makamlarına, mükemmel yardımseverlikleri ve işbirlikleri için teşekkür etmektedir. Ayrıca Alman askerleri şehrinizdeki dostane yaklaşım için de teşekkürlerini sunmaktadır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel