Alaçam’da nüfusun 3’te 1’İ 'Halk Eğitim'li

İlçe merkezi ve köylerle birlikte toplam 29 bin nüfusa sahip Alaçam’da çeşitli alanlarda açılan 447 kursa toplam 8 bin 865 kişi katıldı.Toplumun yapısal özellikleri ve gereksinimleri doğrultusunda bireylere hizmet vermeyi hedefleyen Alaçam Halk Eğitim Mer

Alaçam’da nüfusun 3’te 1’İ 'Halk Eğitim'li

İlçe merkezi ve köylerle birlikte toplam 29 bin nüfusa sahip Alaçam’da çeşitli alanlarda açılan 447 kursa toplam 8 bin 865 kişi katıldı.

Toplumun yapısal özellikleri ve gereksinimleri doğrultusunda bireylere hizmet vermeyi hedefleyen Alaçam Halk Eğitim Merkezi 2013-2014 yılında da tüm hızıyla çalışmalarını sürdürüyor. Kar kış demeden köylerde açılan kursları ziyaret eden Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü yetkilileri, kursiyerlerin çalışmalarını yerinde inceliyor.


Yaşam boyu eğitim veren halk eğitim merkezlerinin önemli bir fırsat olduğunu ifade eden Alaçam Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ayhan Dodur, “Bir meslek öğrenmek, mesleğini geliştirmek, ilgi duyduğu alanlara göre hobiler edinmek, kısacası her hangi bir konuda eğitim almak isteyen tüm vatandaşlarımız Halk Eğitim Merkezimizden faydalanabilir. Alaçam’da 2012-2013 eğitim-öğretim yılında genel kursların yanı sıra okuma-yazma, mesleki ve teknik alanlarda toplan 447 adet kurs açıldı. Bu kurslardan 4 bin 911 kadın, 3 bin 952 erkek olmak üzere toplam 8 bin 863 vatandaş yararlandı. Kasım ayı itibarıyla başlayan yeni dönem kurslardan yararlanmak isteyen vatandaşların Halk Eğitim Merkezine müracaat etmeleri gerekiyor" dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler