Akyazı'nın tahliyesi tartışma yarattı

Akyazı Stadyumu’nu yarım saatte boşaltmayı hedefleyen projenin batı cephesine yapılan yol ve kavşağın maliyeti tartışma konusu oldu. Toplam 110 bin m2’lik istimlaka 400 milyon lira istimlak bedeli ödenmesi beklenirken, Büyükşehir Belediye Başkanı O. Fevzi

Akyazı'nın tahliyesi tartışma yarattı
Akyazı Stadyumu’nu yarım saatte boşaltmayı hedefleyen projenin batı cephesine yapılan yol ve kavşağın maliyeti tartışma konusu oldu. Toplam 110 bin m2’lik istimlaka 400 milyon lira istimlak bedeli ödenmesi beklenirken, Büyükşehir Belediye Başkanı O. Fevzi Gümrükçüoğlu, yol maliyeti dahil tüm giderlerin 100 milyon lira olabileceğini söyledi. Toplam 110 bin m2’lik istimlak için Karayolları’nın m2 birim fiyatı  olarak 700 TL önerdiği, mülk sahiplerinin ise 5 bin TL taleple mahkemeye gittiği öğrenildi.
 
Demeli: 600 Milyona Çevre Yolu Yapılırdı
 
TTSO’NUN daveti üzerine meclis üyelerine hitabeden Başkan Gümrükçüoğlu,  tüm maliyeti 600 milyon TL’yi bulması beklenen 1492 metrelik stadyum batı çıkış yolu ve kavşak için “Bu paraya Güney Çevre Yolu yapılabilirdi” diyen MHP İl Başkanı’nı eleştirdi. Gümrükçüoğlu, “Siyasilerimizden rica ediyorum. Bir sorsunlar öğrensinler 600 trilyon lira harcanıyormuş. Bir sorun Allah aşkına olsun olsun da istimlaklar dahil 100 tirilyon tutsun” dedi.
 
Mahkemeden Beklenti Yol Bedeli Hariç 400 Milyon TL
 
Edinilen bilgilere göre Mirapark, Üçyıldız, Tunalar, Ahmet Canım ve Şato gibi önemli merkezlerin sahiplerinin tamamı Karayolları’nın önerdiği 700 TL’yi m2/5 bin TL taleple mahkemeye taşıdı. Mahkemenin ortalama ve asgari m2/ 3 bin TL vermesi halinde bile sadece istimlak bedelinin 350 milyon TL’yi bulacağı gözlendi. Yine edinilen bilgilere göre aynı bölgedeki bir çarşının 75 trilyon lira beklediği kaydedildi. Bilirkişi raporunun tamamlandığı ve sonuçların açıklanacağı öğrenildi. 
 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Trabzon İdare Mahkemesi tarafından kamu yararı görülmeyerek durdurulan ve kamuoyunda Yıldızlı Rant Projesi olarak adlandırılan Yıldızlı Yonca Kavşak Projesi’ne sahip çıktı.  Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası(TTSO)’nun daveti üzerine dün odanın Aralık ayı Meclis Toplantısı’nda meclis üyelerine hitap ederek Trabzon’da devam eden yatırımlar ve belediyenin çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Başkan Gümrükçüoğlu konuşmasında Akyazı Stadı’nın yol bağlantıları kapsamında yapılması düşünülen ve maliyeti 600 milyon TL tutacağı iddia edilen Yonca Kavşak projesini savundu. Bu konuyu gündeme taşıyan MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli’yi de isim vermeden eleştiren Gümrükçüoğlu, “Siyasilerimizden rica ediyorum. Bir sorsunlar öğrensinler, ondan sonra konuşsunlar. Yıldızlı Yonca Kavşak Projesi’ne 600 trilyon TL para harcanıyormuş. Neymiş bu parayla Güney Çevre Yolu yapılırmış. Lütfen bir sorun öğrenin Allah aşkına. Yıldızlı Kavşağı’nın istimlaklar dahil tutacağı para olsun olsun en fazla 100 milyon TL’dır” dedi.
 
ALLAH AŞKINA BİR SORUN ONDAN SONRA KONUŞUN
 
Akyazı Stadı’nın bütün hızıyla devam ettiğini ifade eden Gümrükçüoğlu, “Sayın Valimizin başkanlığında önümüzdeki hafta Salı günü paydaşlarla orada incelemelerde bulunacağız. 2015 yılının 6. ve 7. ayında burası bitecek. Yol bağlantıları, Yıldızlı, Yonca kavşak bağlantıları hepsi önemli ve yapılacak. Yıldızlı Yonca kavşakla ilgili gazetelerde siyasilerin iddialarını okuyorum. Benim Jeoloji Mühendisliği diplomam da var. Allah aşkına bir sorun. Yıldızlı Kavşağı 600 trilyon TL tutar’ deniyor. Bu doğru değil. İstimlaklar dahil bu iş 100 trilyona halledilir. Bu yonca kavşak lüzumludur ve yapılacaktır. Ayrıca çok şart ise lüzumluysa projeye 600 trilyon TL da harcanır. Bu da böyle bilinmelidir” ifadelerine yer verdi.
 
DEMELİ PROJEYİ ELEŞTİRMİŞTİ
 
Bilindiği üzere MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli daha önce Akyazı Stadı Projesi kapsamında Yıldızlı çıkışında yapılmak istenen ve Yıldızlı’yı tamamen yok edecek olan ‘Yonca Kavşak Projesi’ni gündeme taşıyarak sert eleştirilerde bulunmuştu. Bu kavşağa harcanacak parayla Güney Çevre Yolu’nun yapılabileceğini ifade eden Demeli, “Bu kavşağın başka hiçbir özelliği olmayacak. Akyazı Stadyumu’nun Yıldızlı çıkışında yapılmak istenen Bu 1490 metrelik yol projesinde kamu yararı gözetilmiyor. 1490 metrelik yola stadyumun maliyetini bile aşan 600 milyon liralık proje üreten bu anlayış kabul edilemez. 600 milyon TL’ya Güney Çevre Yolu bile başlanıp bitirilebilir. Söylediklerimiz eğer yalan ise çıksın açıklasınlar” ifadelerine yer vermişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler