Akyazı'da yolsuzluk mu var!

Demokrat Parti İl Başkanı Ali Akar Akyazı projesi için sert konuştu. Akar,”  Trabzon Büyükşehir olacak. Yeniden ulaşım ağı gündeme gelecek. Akyazı projesine bağlı olarak Karayolları Yıldızlıda kavşak, Akyazı beldesi altından tünel, Trabzon Belediye sınırl

Akyazı'da yolsuzluk mu var!

Demokrat Parti İl Başkanı Ali Akar Akyazı projesi için sert konuştu. Akar,”  Trabzon Büyükşehir olacak. Yeniden ulaşım ağı gündeme gelecek. Akyazı projesine bağlı olarak Karayolları Yıldızlıda kavşak, Akyazı beldesi altından tünel, Trabzon Belediye sınırları içinde Beşirli ve Akyazı arasında da yeni bir kavşak çözümü projesi yaptı. Bu hazırlanan projelerin Trabzon Belediyesini ilgilendiren kısmı Trabzon Belediye meclisinden geçti, askıda. Akyazı’yı ilgilendiren tünel kısmı Akyazı meclisinden geçti, askıda. Yıldızlı Belediyesini ilgilendiren kısmı da Yıldızlı belediye meclisinden geçti, askıda. O küçük belediyelere bir şey demiyorum. Teknik kadro yetersizliği vardır. O belediyeler ikna edildi. Kabul ettiler. Halklarına da hiçbir şey sormadılar. Bir bilene de sormadılar. ”dedi.

Akar, “Gelelim Büyükşehir belediyesi olduk diyen Trabzon Belediyesine. Bir kentin merkezine girerken böyle bir ucube kavşak projesini görmediniz mi? Sadece Kanuni Bulvarına bağlamak için ahtapotun kolları gibi kentin girişini mahvetmiş bir kavşak. Akyazı yarın senin mahallen olacak. Ulaşımı nerede? Akçaabat’tan başlayan  bu Kanuni Bulvarını neden Akyazı’da iptal ettirdiniz.1989 ki imar ulaşım ağı bütünlüğünü bozdunuz. Akyazı’yı da yolsuz bıraktınız. Yolun amacı yeni yerleşim alanı elde etmek değil midir? Tünelle hangi yerleşim yerlerini elde edeceksiniz? Bu yol paralı otoyol mudur? Akyazı’ya, Trabzon’a ,ülkemize ne yararı var. Karayolları tanjanta bir çok kavşak çözdü, hangisi çalışıyor. Atapark mı çalışıyor. Meydan mı çalışıyor. Şehir içi yollar şehir plancıları maharetiyle çözülür. “şeklinde konuştu.

Büyükşehir olacaksan büyük düşüneceksin diyen Akar, “ Bilenlerle de bu işi bir tartışacaksın.

Bu tünelle hangi yolsuzluk giderilecek, bir araştırın. Yeni katılacak olan Uğurlu Yeşilova hattı Akyazı şehir içi ulaşım hatları mutlaka yeni projelerle çözüme kavuşturulmalıdır. Bülent Berksan’ın yaptığı ulaşım planında bu güzel çözülmüştü. Akçaabat’tan başlayıp Yomra’ya kadar giden 2.tanjant projesini Akyazı beldesinde iptal ederek en büyük hatayı yaptınız. Bu yol bazı revizyonlarla hem genişletilebilirdi hem de kısmi güzergah değişiklikleriyle en ideal ulaşım ağı haline getirilebilir. Vadilerdeki köylere, beldelere kolaylıkla ulaşım ağı kurulurdu.

Ey Karayolları bu futbol sahasının yanında ,dolgu yaptığınız yerde ikinci bir yol geliştirmediniz. Karayolları, Defterdarlık yani hazine arazileri olan yerde neden kavşakları oluşturmadınız. Daha ucuza yol yapmak varken neden bu kadar pahalı yolu seçtiniz. Yıldızlı da bu kadar istimlağa ne gerek var. Kimleri kurtarıyorsunuz? Yandaş mı kazandırıyorsunuz? Ne uğruna? Haftada bir veya 15 günde bir oynanacak maç için futbol sahasından daha büyük maliyetli yollara gerek var mıydı? “dedi.

Akar Bu devlet hepimizin.Tüyü bitmemiş yetim hakkını çarçur edenler bir gün mutlaka hesap verecektir.Mutlaka ve mutlaka bir gün hesabı sorulur.Ömrü vefa etmezse de eğer inanıyorsa öteki dünyada sorulur ifadelerine yer verdi.

Karayolları Genel Müdürlüğünü,Ulaştırma Bakanlığını duyarlı olmaya davet ettiğini ifade eden Akar, “Eğer Karadeniz’e yol yapmak istiyorsanız arka planda Samsun-Sarp otoyolu yapın.Onun maliyetine hiçbir sözümüz olmaz.Gerçek çözüm de odur.Bu otoyola bağlantılı şehir ulaşımları da yapıldığında Karadeniz şeridinde olan bütün iller rahatlayacaktır.Ufak işlerle uğraşmayın .10 yılda sadece Trabzon’da 300 bin kişiyi göç verdik.Hatta Samsun-Sarp tren yolunun çok büyük maliyeti  de olsa Doğu Karadeniz’i kapsayacağından ve de bu yörenin kalkınmasına yardımcı olacağından böyle bir yolun maliyeti dahi göz ardı edilebilir. “dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel