Akyazı'da hareketlilik başladı

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ve Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 23 Kasım Cumartesi günü temeli atılacak Akyazı Spor Kompleksi alanında incelemelerde bulundu. Vali Öz ve Başkan Gümrükçüoğl

Akyazı'da hareketlilik başladı

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ve Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 23 Kasım Cumartesi günü temeli atılacak Akyazı Spor Kompleksi alanında incelemelerde bulundu. 

Vali Öz ve Başkan Gümrükçüoğlu, içerisinde Trabzonspor’un maçlarını oynayacağı UEFA standartlarında 41 bin 500 kişilik stadyum, Kamp Eğitim Merkezi, İl Gençlik Spor Müdürlüğü binası, 2 adet doğal çim saha ve 5 adet suni çim sahanın yapılacağı kompleks ile ilgili yüklenici firmanın proje koordinatörü İbrahim Nacar’dan brifing aldı.

Koordinatör Nacar Akyazı Spor Kompleksi içerisinde yer alan stadyumun deniz dolgusu üzerine yapılan ender ve örnek statlardan biri olacağını kaydetti. Sadece stadyumun yapılacağı alanda 3 bin 800 fore kazık çakılacağını kaydeden Nacar, “Fore kazıklar denizin altında sert kayanın bulunduğu alana çakılıyor. Zaman zaman fore kazıkların derinliği 37 metreye kadar iniyor. Güney tarafta ise ortalama 17.5 metre ye iniyoruz.” ifadelerini kulandı.

Akyazı Spor  Kompleksi özlemle beklenen bir projedir

Vali Öz incelemelerinden ardından yaptığı açıklamada Akyazı Projesi’nin Trabzon’un ve bölgenin özlemle beklediği ve yıllarca konuşulan bir proje olduğunu söyledi.Vali Öz, “ Bu proje hızlı bir şekilde gerçeğe dönüşüyor, realize oluyor. Burası 800 dönümlük bir dolgu alanı oldu. Şehir içeresindeki mevcut spor tesislerimizin değişimiyle oluşan bir yapılaşma söz konusu. 800 dönümlük alanda 41 bin 500 kişilik bir stadyum, bunun yanında kamp eğitim merkezi, açık spor sahaları, çim ve sentetik sahalar ve gençlik spor hizmet binası ile beraber burası Trabzon’a başarılı sporcular yetiştirmek için Trabzon’un var olan spor altyapısını daha da güçlendirecek bir altyapı oluşturuyor.” İfadelerini kulandı.

Akyazı Spor Kompleksi 2015 yılının Mayıs ayında bitirilecek

Akyazı Spor Kompleksi inşaatının 2015 yılının Mayıs aylarında tamamlanmasının hedeflendiğini kaydeden Vali Öz, “Yaklaşık 700 günlük bir iş bitim süresi vardı. Geçtiğimiz iki üç ay içeresinde burada dolgudan, kotundan, yol bağlantısından bazı revizyonlar gerekiyordu. Ondan dolayı inşaat biraz ağır gitti onun için bazı vatandaşlarımız, ‘bu iş ağır gidiyor’ gibi duygulara kapıldılar ancak bunlar teknik sorumluluklardan kaynaklanıyordu. Bundan sonraki süreçte müteahhidimizi ve TOKİ’yi yakından takip edip bu sürecin gecikmeden, hatta geçmişte yaşanan bu gecikmeden oluşan farkı da kapatarak sezonunda, beklenilen dönemde yani 2015 yılının Mayıs ayında ondan da önce olabilir bitirilmesini istiyoruz.

Ancak hızlı yapalım derken teknik gereklerinden de taviz vermek istemiyoruz. Adım adım işi takip ediyoruz. Belediye başkanımız ve diğer çalışma arkadaşlarımızla bu işin şehrin geleceğine hitap etmesi için takiplerimizi sürdürüyoruz. Trabzon var olan güçlü spor altyapısına yeni tesislerde kazanıyor. Bu çok önemli bir tesistir. Bu anlamda biz çok mutluyuz.

Sayın başbakanımıza, TOKİ başkanlığımıza, bu işte başından beri emeği olan Çevre ve Şehircilik Bakanımıza, Gençlik ve Spor Bakanımıza, bütün hükümetimize teşekkür ediyoruz. 23 Kasım’da da sayın Başbakanımız ve diğer bakanlarımızın katılımıyla burada güzel bir temel atma töreni yapacağız. Bu tesisin en kısa sürede Trabzon’a kazandırılması için hep birlikte çalışacağız.


Akyazı Spor Kompleksi’nin yapımı ile başbakanımızın vaadi bizzat gerçekleşiyor
Başkan Gümrükçüoğlu ise yaptığı açıklamada Akyazı Spor Kompleksinin yapımı ile birlikte bizzat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Trabzon’a vaadinin gerçekleşmiş olduğunu vurgu yaparak, “Hani ‘gerçekleşmiştir, gerçekleşecektir’ söyleminin yersizliği şu anda atılmış olan temel ve yükselmekte olan stadımızın inşaatından görülmektedir. Sayın Başbakanımız daha öncede ifade ettiğim gibi 2007’de Akyazı Spor Kompleksi’nin sadece yasal düzenlemesini yapacağını Trabzon’da vaat etmiş olmakla beraber, Trabzon’a sevgisinden, bölgeye hizmetlerinden ötürü akabinde tekrar bizzat kendisinin tensip etmesi ve talimatlandırmasıyla Trabzon Belediyesi, Karayolları Genel Müdürlüğü, TOKİ ve Gençlik Spor Genel Müdürlüğünün protokolü çerçevesinde yine 61 proje vaadimizden biri olan büyük dev projenin gerçekleştiğini görmek bizi Trabzon halkı adına çok çok mutlu ediyor. “ ifadelerini kulandı.

Akyazı Spor Kompleksi Başbakan’ımızın Trabzon’a olan sevgisinin ifadesidir
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Akyazı Spor Kompleksi’nin yapılmasındaki iradesinin onun Trabzon’a olan sevgisinin en büyük ifadesi olduğunu kaydeden Gümrükçüoğlu, “O göstergenin en büyük tezahürlerinden birisini 23 Kasım Cumartesi günü Trabzon’da bu alanda yaşayacağız.

Genelde büyük yatırımlar da olsa temel atma törenlerine katılmayan Sayın Başbakanımız Trabzon halkına, Trabzon’un spordaki bir zirve kent olmasına gösterdiği ilgi ile Akyazı Spor Kompleksi’nin temelini bizzat kendisi gelip resmen atmış olacak. Trabzonspor’umuz İnşallah 2015-2016 yılında müsabakalarını yeni stadında yapacak. Bu kompleksin yapılmasında desteklerinden ötürü Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Erdoğan Bayraktar’a, Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç’a, Ulaştırma Bakanımız Sayın Binali Yıldırım’a ve milletvekillerimize Trabzon halkı adına şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kulandı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel