Akyazı Projesi sempozyumda

Türk Mühendis Ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB) Trabzon İl Koordinasyon Kurulu tarafından organize edilen Trabzon Kent Sempozyumu Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde Başladı. Sempozyumun açılışına Trabzon Vali Yardımcısı Mahmut Halal, Trabzon Beledi

Akyazı Projesi sempozyumda

Türk Mühendis Ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB) Trabzon İl Koordinasyon Kurulu tarafından organize edilen Trabzon Kent Sempozyumu Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde Başladı.

Sempozyumun açılışına Trabzon Vali Yardımcısı Mahmut Halal, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği Trabzon İl Koordinasyon Sekreteri Mustafa Yaylalı ve Oda başkanları ve davetliler katıldı.

Sempozyumun açılışında konuşan TMMOB Trabzon İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Mustafa Yaylalı, sempozyumun hedefinin Trabzon’un sosyal, kültürel, tarihi, ekonomik ve çevresel unsurları ile bu unsurların birbirleriyle olan etkileşimlerini gündeme taşımak ve sorunlara bilimsel çözüm önerileri sunmak olduğunu belirtti. Yaylalı, bu yolla sürdürülebilir kentsel gelişmeye katkı sağlamayı amaçladıklarını ifade ederek “Trabzon’un büyümesi, bölgenin de büyümesi anlamına gelmektedir. Dolayısıyla bu kentin sağlıklı gelişimi, bölgenin de sağlıklı gelişimi anlamına gelmektedir. Türk mühendis ve mimar odalarına bağlı odaların Trabzon şube ve temsilcilikleri bize Allah’ın güzel mirası olan bu kentin gelişimine tarihi kültür yerlere sahip çıkarak katkı koymak üzere yola çıkmıştır” dedi.

Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise Trabzon’un Akyazı Projesi, Kanuni Bulvarı ve Erdoğdu Yolu ile çehresinin değişmeye başladığını belirterek “Bundan sonra yerel yönetim adayı olacak olan arkadaşlar çıtanın çok yükseldiğini bilecekler ve ona göre hazırlanacaklar. Bu çerçevede oturumların sonuçlarının ve raporlarının bizim için çok önemli olduğunu sizlerle paylaşmak istiyorum. Trabzon attığı adımlarla şuanda Türkiye’deki 81 il içinde 4. yaşanılabilir kent seviyesindedir. Büyükşehir olma yolundadır. Bilindiği gibi Büyükşehir olma yolunda nüfus kriteri var. 750 bin nüfus ve üzerinde nüfus bulundurmak, bu kriterin değiştirilmesi düşünülmemektedir. 750 bin nüfus kriteri değiştirilirse diğer kentlerimizin de ‘Biz 500 bin’e geliyoruz neden alınmadık’ gibi haklı talepleriyle karşılaşılacaktır. Bu alt yapı sorunları açısından, mimar çözümleri açısından da daha başka sorunları beraberinde getirecektir. Bu itibarla 750 bin nüfus kriterinin değiştirilmesi düşünülmemektedir” diye konuştu.

Trabzon’un daha yaşanılabilir bir kent olması için çalışmalar yaptıklarını dile getiren Başkan Gümrükçüoğlu, hizmetin getirilmesi kadar korunmasının da önemine vurgu yaptı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel